Mercator Grupa ostvarila rast prihoda i smanjila neto finansijski dug

a.e.

26. 11. 2020. u 13:00

Мерцатор Група остварила раст прихода и смањила нето финансијски дуг

Foto: Promo

PRIHODI Mercator Grupe u prvih devet meseci 2020. porasli su za 2,1% u odnosu na isti period prethodne godine, i dostigli su 1,6 milijardi evra.

Prihodi Mercator Grupe u osnovnoj delatnosti maloprodaje porasli su za 3,9%, i dostigli iznos od 1,3 milijarde evra, dok normalizovani EBITDA u istom periodu iznosi 126,3 miliona evra. Mercator Grupa je uspela da smanji odnos između neto finansijskog duga i normalizovane EBITDA, za dodatnih 11,6%.

Predsednik Uprave Mercator Grupe, Tomislav Čizmić, s tim u vezi istakao je:

„Odgovornom i pravovremenom pripremom na krizu koju je izazvao virus Korona, a posebno sistematskim prilagođavanjem svim trenutnim izazovima, Mercator Grupa uspela je da obezbedi rast prihoda i da učvrsti temelje za dalji razvoj kompanije. Mercator je u poslednjih devet meseci nastavio da ostvaruje sve najvažnije poslovne i strateške ciljeve, a što je najvažnije, isporučili smo nesmetanu i široku ponudu tokom ovog perioda“.

Odnos između neto finansijskog duga i normalizovanog EBITDA, koji je iznosio 6,0 u istom periodu prethodne godine, znatno je poboljšan. Na dan 30. septembra 2020. godine ovaj odnos iznosi 5,3, što predstavlja poboljšanje od 11,6%.

Bez obzira na Korona virus krizu koja i dalje traje Mercator Grupa nastavlja sve aktivnosti ključne za njen dalji i dugoročan razvoj. S tim u vezi, nastavak projekta izgradnje novog logističko-distributivnog centra i širenje maloprodajne mreže u celom regionu glavni su prioriteti kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)