VUČIĆ O CENI BEOGRADSKOG METROA: Neće koštati manje od 4,4 milijarde evra

Tanjug

26. 11. 2020. u 13:05

ВУЧИЋ О ЦЕНИ БЕОГРАДСКОГ МЕТРОА: Неће коштати мање од 4,4 милијарде евра

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

CENA metroa u Beogradu neće biti niža od 4,4 milijarde evra, kaže predsednik Aleksandar Vučić, uz opasku da konačna cena još nije definisana, jer projekat nije završen.

- Siguran sam da cena projekta neće biti niža od 4,4 milijade - rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja Sporazuma vlada Srbije i Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u našoj zemlji, upitan koliko će okvirno koštati projekat metroa.

On je naveo da je to ogroman novac i ogromno ulaganje, ali da će drastično uticati na povećanje BDP u narednim godinama, posebno u 2022. i 2023. godini, u kojoj Srbija želi da, kako je rekao, nastavi sa uspesima u poređenju sa svima drugima.

Vučić kaže da se vodi konzervativna ekonomska politika i da Srbija neće dozvoliti da javni dug pređe 60 odsto BDP bez ozbira na sva ulaganja i mere.

- Hoćemo da sačuvamo sigurnost zemlje i naših potomaka. Naša politika je da razmišljamo o deci i ne ostavimo prevelike dugove - kazao je Vučić.

On je naveo da očekuje da se završi posao u vezi sa prodajom Komercijalne banke i dodao da će biti vraćen deo dugova.

Kazao je i da će se ulagati, navodeći kao primer da je Francuska u ovoj godini uložila 500 milijardi evra više od planiranog, a da je Srbija uložila šest milijardi, što govori o razlici dve ekonomije, ali i o tome da je Srbija, proporcionalno svojoj ekonomskoj snazi, ulagala mnogo.

Održan nivo prosečne plate, vrlo dobar rezultat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je prosečna plata u Beogradu ostala na nivou od 625 evra, a na nivou cele Srbije na 509 - 510 evra.

"To je, u uslovima velike krize izazvane pandemijom korona virusa, vrlo dobar rezultat", rekao je Vučić.

On je to naveo nakon sastanka sa francuskim ministrom Frankom Risterom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Kris

26.11.2020. 23:32

Sve sto je lepo, novo, moderno naravno da kosta! Sigurni smo da ce se ulozeni novac visestruko vratiti i po pitanju ekologije i zagadjenja!Beograd ce zasijati sjajom metropole!

Bane

27.11.2020. 11:05

Da li ce izgradnju metroa da finansiraju svi gradjani Beograda ili samo oni koji zive i rade u delu grada kroz koji on prolazi? Nije pisteno da ga otplacuju oni kojima takav nece biti potreban. Moji deda i baba su pre 40 godina finansirali izgradnju tramvajske linije na Novom Beogradu iako nikada nisu koristili tramvaj a veoma retko su isli na Novi Beograd.