VUČIĆ O CENI BEOGRADSKOG METROA: Neće koštati manje od 4,4 milijarde evra

Tanjug

26. 11. 2020. u 13:05

CENA metroa u Beogradu neće biti niža od 4,4 milijarde evra, kaže predsednik Aleksandar Vučić, uz opasku da konačna cena još nije definisana, jer projekat nije završen.

ВУЧИЋ О ЦЕНИ БЕОГРАДСКОГ МЕТРОА: Неће коштати мање од 4,4 милијарде евра

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Siguran sam da cena projekta neće biti niža od 4,4 milijade - rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja Sporazuma vlada Srbije i Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u našoj zemlji, upitan koliko će okvirno koštati projekat metroa.

On je naveo da je to ogroman novac i ogromno ulaganje, ali da će drastično uticati na povećanje BDP u narednim godinama, posebno u 2022. i 2023. godini, u kojoj Srbija želi da, kako je rekao, nastavi sa uspesima u poređenju sa svima drugima.

Vučić kaže da se vodi konzervativna ekonomska politika i da Srbija neće dozvoliti da javni dug pređe 60 odsto BDP bez ozbira na sva ulaganja i mere.

- Hoćemo da sačuvamo sigurnost zemlje i naših potomaka. Naša politika je da razmišljamo o deci i ne ostavimo prevelike dugove - kazao je Vučić.

On je naveo da očekuje da se završi posao u vezi sa prodajom Komercijalne banke i dodao da će biti vraćen deo dugova.

Kazao je i da će se ulagati, navodeći kao primer da je Francuska u ovoj godini uložila 500 milijardi evra više od planiranog, a da je Srbija uložila šest milijardi, što govori o razlici dve ekonomije, ali i o tome da je Srbija, proporcionalno svojoj ekonomskoj snazi, ulagala mnogo.

Održan nivo prosečne plate, vrlo dobar rezultat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je prosečna plata u Beogradu ostala na nivou od 625 evra, a na nivou cele Srbije na 509 - 510 evra.

"To je, u uslovima velike krize izazvane pandemijom korona virusa, vrlo dobar rezultat", rekao je Vučić.

On je to naveo nakon sastanka sa francuskim ministrom Frankom Risterom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)