U JANUARU POTPISIVANJE MEMORANDUMA O SARADNJI: Ministar Mali nastavio razgovore sa kompanijom "Alstom" (FOTO)

Novosti onlajn

26. 11. 2020. u 16:34

MINISTAR finansija Siniša Mali nastavio je razgovore sa francuskom kompanijom "Alstom" koja će učestvovati na projektu izgradnje metroa u Beogradu.

У ЈАНУАРУ ПОТПИСИВАЊЕ МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ: Министар Мали наставио разговоре са компанијом Алстом (ФОТО)

Foto: Instagram/mali_sinisa

Ministar Mali je na svom Instagram nalogu objavio fotografije sa sastanka uz komentar o potpisivanju Memoranduma o saradnji:

- Odmah nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji sa Vladom Francuske, nastavili smo razgovore sa francuskom kompanijom #Alstom koja će učestvovati na projektu izgradnje metroa u #Beograd. U januaru ćemo potpisati Memorandum o saradnji koji će po prvi put formalizovati saradnju između francuske i kineske strane na ovom projektu - napisano je u opisu fotografije. 

Podsetimo, Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas, uoči potpisivanja Sporazuma o saradnji u sprovođenju prioritetnih projekata sa Francuskom, sa ministrom za spoljnu trgovinu Francuske Frankom Riesterom, sa kojim je razgovarao o izgradnji beogradskog metroa.

- Razgovarali smo o projektu izgradnje beogradskog metroa, u kome učestvuju francuske kompanije. Ovaj projekat je od strateškog značaja za Beograd i Srbiju a osim toga, kako je istakao francuski ministar, biće simbol modernizacije naše zemlje - objavio je Mali na svom instagram nalogu.

Mali je istakao da mu je posebno drago što je francuski kolega prepoznao dobre ekonomske rezultate naše zemlje, na kojima nam je i čestitao.

Istakao je i da je francuski predsednik Emanuel Makron posvećen da se poboljšaju odnosi naše dve zemlje, naveo je ministar Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024