VEĆINA DUŽNIKA MOŽE DO OLAKŠICA: Narodna banka Srbije se oglasila, demantuje tvrdnje iz pojedinih medija

A. B.

18. 12. 2020. u 16:32

ČAK 93 odsto dužnika ispunjava uslov za dobijanje olakšica za otplatu kredita, poručila je Narodna banka Srbije i tako demantovala tvrdnje iznete u jednom mediju da je zbog kašnjenja sa izmirivanjem obaveza iz ove procedure ispalo čak 80 procenata dužnika.

ВЕЋИНА ДУЖНИКА МОЖЕ ДО ОЛАКШИЦА: Народна банка Србије се огласила, демантује тврдње из појединих медија

Foto Tanjug

- Gruba je neistina da je uslov za primenu mera za olakšanu otplatu kredita da dužnici nisu imali nikakvo kašnjenje - navodi NBS. - Odlukom NBS o privremenim merama za banke u cilju adekvatnog upravljanja kreditnim rizikom u uslovima pandemije kovid-19 propisano je da samo oni dužnici koji su stekli status neizmirenja obaveza pre pandemije ne mogu da podnesu zahtev za olakšice, a to su samo oni koji su pre pandemije kasnili sa izmirenjem obaveza duže od 90 dana.

Sve to, kako ističu, piše u drugom propisu kojim je uređena adekvatnost kapitala i koji su banke takođe obavezne da 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum