HRVATSKA ĆE GLEDATI SRBIJI U LEĐA: Velika Vučićeva najava

Novosti online

18. 12. 2020. u 22:46

ALEKSANDAR Vučić, predsednik Srbije, jedan je od gostiju u večerašnjoj emisiji "Prava tema" na Prvoj TV.

ХРВАТСКА ЋЕ ГЛЕДАТИ СРБИЈИ У ЛЕЂА: Велика Вучићева најава

Foto: Prva printskrin

Kada je u pitanju priključenje NATO-u , Vučić je rekao svoj stav.

Profesor Visković je pitao predsednika kako da do sada nismo pretekli Hrvatsku u ekonomiji, ako je manja država od nas.

- Ekonomija se ne može naglo promeniti. Mi smo bili u zaostaku od njih. Sledeće godine u ovo vreme Srbija će biti daleko ispred Hrvatske po BDP-u, a nikada u istoji nismo bili ni blizu nje.

Predsednik je ukazao na orkestriranu kampanju koja se protiv njega vodila u hrvatskim medijima i upitao prisutne da li je ikada zabeleženo u modernoj istoriji da najtiražniji medij u jednom izdanju ima čak tri autorska teksta usmerena protiv lidera jedne suverene države. 

- U ponedeljak, tri najtiražnija hrvatska lista su objavila tri autorska teksta protiv mene. Jeste li vi ikada čuli, da u jednoj zemlji budu tri autorska teksta protiv predsednika jedne zemlje. Nikada! To su skinuli u utorak, a danas su ga ponovili. Nema tu ličnih uvreda, to su njihova politička sagledavanja, i ja to prihvatam. A šta bi mislite zašto je to tako. Zato što Srbija više nije bašibozuk, već ide napred silovito. Iduće godine u ovo vreme mi ćemo prvi put prestići Hrvatsku po bruto društvenom proizvodu - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je Srbija jedna od vodećih zemalja u borbi protiv koronavirusa. 

- Srbija je bila u ekonomiji najgora u Evropi, sada je prva. U borbi protiv korone je sada u prvih pet mesta. Mislim da je naš suštinski problem suočavanje, i pritisak koji se vrši nad zemljom. Srbija je osnažila, ali ne na način da preti bilo kome, već da pomaže svom narodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (35)