MOŽDA STIGNE I NOVI MODEL: Zaposleni u kragujevačkom "Fijatu" pozdravljaju ujedinjenje sa "Pežo-Sitroen grupom"

M. LUKOVIĆ

23. 12. 2020. u 08:12

SPAJANjE "Fijata" i "Pežo-Sitroen grupe" za nas znači sigurnost i dobru budućnost, poručuju radnici fabrike "Fijat-Krajsler automobili Srbija" iz Kragujevca. Oni veruju da će to konačno promeniti situaciju u ovoj fabrici gde već odavno traže proizvodnju novog modela koji je, kako kažu, ključni uslov za potpunu uposlenost, ne samo fabrike automobila, već i kooperanata.

МОЖДА СТИГНЕ И НОВИ МОДЕЛ: Запослени у крагујевачком Фијату поздрављају уједињење са Пежо-Ситроен групом

Pogoni u Kragujevcu

Prema rečima Saše Đorđevića, predsednika Samostalnog sindikata, inače najveće sindikalne organizacije u FKA u Kragujevcu, ovim se otvaraju nove, velike mogućnosti, proširenje svetskog tržišta, gde "FKA Srbija" sa novim partnerom postaje deo samog vrha svetske automobilske industrije.

- Za nas zaposlene u kragujevačkoj fabrici to znači proizvodnju novog modela, konkurentnog na svetskom tržištu. To odavno tražimo i to je ono što će prema našem mišljenju obezbediti sigurnost za sve zaposlene u ovoj fabrici. Verujemo da će se to u skorije vreme i desiti - kaže Saša Đorđević.

Kragujevački radnici veruju da bi se na taj način došlo do još veće zaposlenosti, ne samo u samoj proizvodnji automobila, već i kod kooperantskih firmi. Napominju da od gotovo dve i po hiljade zaposlenih u ovdašnjoj fabrici, oko 80 odsto čine mladi ljudi. Njima je, napominju, vrlo bitna budućnost fabrike.

- Imamo fabričke kapacitete i stručnu radnu snagu za taj poduhvat, ne bojimo se posla, željno iščekujemo dalje poteze poslovodstva - poručuju kragujevački radnici.

Inače, zbog situacije sa koronom, u kragujevačkoj fabrici tokom ove godine bilo je tek oko 80 radnih dana. Zaposleni veruju da će se to ubrzo promeniti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024