UPOZORENJE! SLAVINE IZ KINE OPASNE PO ŽIVOT: Povučene tri serije "Delimano" proizvoda zbog rizika od strujnog udara

E. B. TALIJAN

24. 12. 2020. u 09:32

TRI serije "Delimano" slavine za trenutno zagrevanje vode nebezbedne su za korišćenje zbog rizika od strujnog udara i povlače se iz prometa.

УПОЗОРЕЊЕ! СЛАВИНЕ ИЗ КИНЕ ОПАСНЕ ПО ЖИВОТ: Повучене три серије Делимано производа због ризика од струјног удара

Sporni proizvod

Ovo je nedavno objavljeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizivodima Ministarstva trgovine NEPRO. Potrošači treba da obrate pažnju na ovo upozorenje, jer nekolicinu kupaca uvoznik nije uspeo neposredno da identifikuje i da ih obavesti o problematičnoj robi. U Ministarstvu trgovine ističu da ukoliko neko poseduje spornu slavinu, treba odmah da prestane da je koristi i da je vrati trgovcu koji će mu nadoknaditi štetu.

- Proizvod nosi rizik od strujnog udara, jer greška u konstrukciji uzrokuje strukturne promene u komori za grejanje proizvoda, usled čega mala količina vode može da uđe u područje sa električnim kolom - navode za "Novosti" u Ministarstvu. - Ova greška predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje potrošača.

U Srbiju je uvezeno 1.770 ovih proizvoda, a prodato je 947. Svi kupci su obavešteni o problemu, ali uvoznik nije uspeo da neposredno identifikuje 11 potrošača koji su proizvod kupili preko veleprodaja.

U pitanju su "Delimano" slavine za trenutno zagrevanje vode, model KDR 5E-1, serije ORT20-002267, ORT20-002268 i ORT20-002843. Proizvođač je Nigbo Sond Feiyu Electical Appliance Co, a zemlja porekla Kina. Proizvod je označen bar-kodom 76330033962544.

- Obaveštenje o spornim slavinama Ministarstvu je 10. decembra, dostavio uvoznik "Studio moderna" iz Novog Sada koji je odmah dobrovoljno povukao neprodatu robu iz prometa i neposredno svakog kupca do koga je uspeo da dođe obavestio o opozivu i načinu vraćanja proizvoda i povrata novca - objašnjavaju naši sagovornici. - Obavestili su i svog veleprodajnog partnera i njihove potrošače.

Oni dodaju da je istovremeno upozorenje postavljeno i na sajt sistema NEPRO. Tržišna inspekcija će, kako ističu, u posebnom nadzoru sprovesti i kontrolu izvršenja svih mera te kompanije.

Marko Dragić iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije, kaže da su se njihovom udruženju javila dva kupca spornih slavina.

- Rekli su nam da ih je kompanija "Delimano" obavestila o potencijalnom riziku i da su obeštećeni - objašnjava Dragić.

Međutim, izgleda da ne shvataju svi potrošači ozbiljno ova upozorenja. Na nekim društvenim mrežama, pojedini korisnici su naveli da poseduju spornu slavinu, kao i da nemaju nikakvih problema prilikom njenog korišćenja.

PROVERA SERIJSKOG BROJA

POTROŠAČI su putem sajta kompanije "Delimano" i na prodajnim mestima upoznati sa načinom na koji mogu da provere serijski broj na slavinama.

- To mogu da vide na pločici koja se nalazi na zadnjoj strani kućišta proizvoda, ili i na kutiji, ukoliko su sačuvali ambalažu - objašnjavaju u Ministarstvu trgovine. - Ukoliko utvrde da je broj njihove slavine, ORT20-002267, ORT20-002268 ili ORT20-002843, potrošači bi morali da prestanu da koriste proizvod i da ga vrate trgovcu. Ukoliko je roba kupljena putem kanala prodaje na daljinu, telefona ili onlajn, kupci mogu da pozovu službu za reklamaciju kompanije "Delimano" na broj 021 489 2619, ili da stupe u kontakt slanjem poruke na imejl adresu serbia.complaints@delimano.rs kako bi dobili odgovarajuću nadoknadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju