RAZDVOJENE DELATNOSTI U EPS: Ministarka Mihajlović i direktor Grčić potpisali ugovor

E.B.T.

29. 12. 2020. u 13:22

OSNIVAČKA prava Elektroprivrede Srbije nad Operaterom distributivnog sistema (ODS) "EPS Distribucijom" preneta su od danas na Vladu Srbije.

РАЗДВОЈЕНЕ ДЕЛАТНОСТИ У ЕПС: Министарка Михајловић и директор Грчић потписали уговор

Zorana Mihajlović

To će omogućiti efikasnije poslovanje obe državne kompanije koje neće biti privatizovane, niti će smanjivati broj zaposlenih. Ovo je poručeno danas nakon što su ministarka energetike Zorana Mihajlović i vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić potpisali ugovor o razdvajanju delatnosti u tom javnom preduzeću.

- Nema bojazni da će EPS i ODS biti privatizovani -  istakla je Mihajlovićeva. - Niko neće ostati bez posla, to su naša preduzeća i naše zlato koje ćemo dalje čuvati i razvijati. Vizija Vlade je da EPS bude regionalno moćno preduzeće, da se gubici u distributivnoj mreži svedu na najmanju moguću meru, a da građani budu zadovoljni i količinom i kvalitetom isporučene energije.

Ona je istakla da ODS sada može da krene u dobijanje licence koju od svog osnivanja nema i dodala da će država sve učiniti da ojača EPS i elektrodistributivnu delatnost.

Grčić je rekao da će EPS nastaviti sa ulaganjem u proizvodne kapacitete, posebno u obnovljive izvore energije. Vršilac dužnosti direktora "EPS Distribucije" je ocenio da će ODS kroz razvoj pružiti veći kvalitet usluga korisnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024