BEOGRAD “POKRIVEN” DO POLOVINE 2022 Bajatović: Dobili smo zadatak od vrha države da se sprovede gasifikacija u celoj zemlji

Tanjug

03. 01. 2021. u 18:36

GENERALNI direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović najavio je u nedelju da će do polovine 2022. godine Beograd biti potpuno gasifikovan i da će to doneti značajne uštede i smanjiti zagađenje koje je sada najveće u prestonici zbog velikog broja individualnih ložišta.

БЕОГРАД “ПОКРИВЕН” ДО ПОЛОВИНЕ 2022 Бајатовић: Добили смо задатак од врха државе да се спроведе гасификација у целој земљи

"Balkanski tok" će ubrzati gasifikaciju

Bajatović je rekao da se trenutno radi gasifikacija u Zemunu i Grockoj i da se završava u Rakovici. On je naveo da je "Srbijagas" dobio zadatak od vrha države da sprovede gasifikaciju u celoj zemlji i dodao da će u to biti uključena i Vlada Srbija.

- Uradili smo već neke okruge, ali često imamo problem sa administrativnim preprekama, katastrom, često ne znamo vlasnike - naveo je Bajatović za Pink.

Istakao je da će zahvaljujući "Balkanskom toku" Srbija biti dobro snabdevena gasom, kao i da se računa na završetak "Severnog toka 2".

- Pošto će u Evropi padati količine gasa koje će se proizvoditi, sigurno će rasti potreba za ruskim gasom, jer je američki daleko, a i nema ga. U Srbiju ulazi 13,88 milijardi kubnih metara gasa godišnje - naglasio je Bajatović.

Kako je rekao, o ceni gasa tek treba da se pregovara, ali je važan svaki dolar koji se uštedi i zaradi izvozom.

- Da danas kupujete gas na TTF berzi, platili biste 240 dolara, a cena na srpsko-bugarskoj granici je 155 dolara (za 1.000 kubnih metara gasa) - rekao je direktor "Srbijagasa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere