RAZVIJANJE E-PIJACE: Do sada registrovano više od 2.000 malih proizvođača

J. Su.

07. 01. 2021. u 14:38

PLATFORMA E-pijaca, koja je pokrenuta početkom aprila zbog pandemije, jer poljoprivredni proizvođači nisu mogli svoje proizvode da prodaju, mogla bi da preraste u "interaktivnu tržnicu Srbije".

РАЗВИЈАЊЕ Е-ПИЈАЦЕ: До сада регистровано више од 2.000 малих произвођача

Foto: V. N.

Na digitalnoj pijaci sada je registrovano više od 2.000 malih proizvođača iz cele zemlje.

Kako kažu u Minstarstvu poljoprivrede, ideja je bila da se omogući pristup tržištu, pre svega malim proizvođačima koji nemaju svoje internet strane, kako bi njihovi proizvodi bili dostupni potrošačima.

- U "interaktivnoj tržnici" ponuda svih registrovanih proizvođača biće predstavljena na još bolji i napredniji način, sa slikama, količinama, potvrđenim kvalitetom, cenom i raspoloživošću - navode u resornom ministarstvu. - Postojaće i mogućnost "osvežavanja" ponude, organizovanja popusta i specijalnih ponuda, a sve u cilju podsticanja veće tražnje i trgovine u internet prostoru.

Inače, u planu je i da se razvije posebna mogućnost pretrage i pregleda za male distributivne lance, koji su i najveći kupci.To znači da bi, recimo, jednostavnom pretragom dobili informaciju koliko u selima u okolini Leskovca ima proizvođača krastavaca, paradajza ili pečuraka i mogućnost da nabave određene količine.

- Platforma E-pijaca nudi sve, od džemova, sireva, namaza, meesnih prerađevina, pa do vina, rakije, piva i domaćih sokova - navode u Ministarstvu poljoprivrede. - Ponudom je praktično pokrivena cela teritorija Srbije. Najveće interesovanje je bilo za premijum proizvode, kao što su kvalitetni sirevi i namazi, organske namirnice i prerađevine od bobičastog voća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)