TIMOVI PRIŠTINE I BEOGRADA: Rešavaju problem deklaracija, energetike i IT sektora

S. B.

08. 01. 2021. u 18:18

DEKLARISANjE proizvoda, i to energetskih i IT, moglo bi biti prvo normalizovano između Beograda i Prištine, na osnovu Vašingtonskog sporazuma.

ТИМОВИ ПРИШТИНЕ И БЕОГРАДА: Решавају проблем декларација, енергетике и ИТ сектора

Foto: Aleksandar Stojanović

To smatra Nenad Đurđević savetnik predsednika Privredne komore Srbije. Formiran je zajednički tim srpske i kosovske komore koji radi na sprovođenju delova sporazuma koji se tiču ekonomske normalizacije.

- Komore pokušavaju da dogovor o deklarisanju proizvoda poguraju kod svojih vlada naročito u okviru inicijative Mini Šengen - kaže Đurđević. - Nažalost dinamika politika, naročito na Kosovu, nam ne ide na ruku. Tamo su izbori raspisani i pretpostavljam da će se sve zaustaviti na neko određeno vreme. Nama je jako važno da se tržište Srbije otvori na neki način za proizvode sa Kosova, kao simbol i dobre volje. Postoje kompanije i proizvođači sa Kosova iz oblasti i informacionih tehnologija i poljoprivrede koje bi mogle da plasiraju svoje proizvode u Srbiju, ali ih neujednačeno deklarisanje proizvoda u tome sprečava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)