BEOGRAD IMA NAJBOLJE USLOVE ZA RAD NA DALJINU: Zauzeo 3. mesto na svetskoj listi 50 svetskih gradova

Tanjug

09. 01. 2021. u 10:00

NA listi koju je objavio portal Big seven travel od 50 gradova koji imaju najbolje uslove za rad na daljinu Beograd se našao na trećem mestu, dok su ispred njega plasirani samo Talin, glavni grad Estonije i gruzijski Tbilisi.

БЕОГРАД ИМА НАЈБОЉЕ УСЛОВЕ ЗА РАД НА ДАЉИНУ: Заузео 3. место на светској листи 50 светских градова

Foto Depositphotos

Rangiranje na osnovu kojeg je napravljena lista zasnivalo se na višše faktora od kojih su najvažžniji, povoljni trošškovi žživota i pristupačnost interneta u parkovima i restoranima, prenosi Mia magazin.

Glavni grad Estonije naššao se na vrhu liste najvišše zbog toga ššto zemlja dozvoljava radnicima koji rade od kuće da se tamo presele na godinu dana pod uslovom da ispunjavaju određene kriterijume, a kao prednost Talina ističe se i naglo rastuća digitalna ekonomija kao i niski trošškovi žživota, gde najam stana u centru koššta oko 500 dolara mesečno.

Drugo mesto je zauzeo glavni grad Gruzije, Tbilisi, koji je takođe uveo vizu za radnike na daljinu tokom pandemije. Pored toga, oni koji se odluče da otputuju u Gruziju na raspolaganju imaju i veliki izbor poslovnog i prostora za stanovanje koji je mnogo jeftiniji nego u Zapadnoj Evropi.

Beograd se naššao na trećem mestu zbog, kako navodi portal Big seven travel, centralne peššačke zone ispunjene kafićima, galerijama i prodavnicama, kao i velikog izbora tehnološški dobro opremljenih prostora za rad sa neprekidnim brzim internetom na raspolaganju.

Iza Beograda na listi su dalje Bali (Indonezija), Čijang Mai (Tajland), Berlin (Nemačka), Singapur, Buenos Aires (Argentina), Hanoj (Vijetnam) i Ljubljana (Slovenija).

Drugi evropski gradovi koji su se naššli na ovoj listi 50 najboljih su Porto, na 31. mestu, Madrid - 32., Budimpeššta, - 38., Cirih, - 44., Lisabon - 46., Prag, 47. i Las Palmas na Kanarskim ostrvima kao 48. na listi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri