STIŽE NOVI PAKET POMOĆI! Predsednik najavio, dodatna povećanja penzionerima i zaposlenima u turizmu

Novosti online

11. 01. 2021. u 21:39

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić večeras gostuje u emisiji "Ćirilica", gde govori o tome šta čeka Srbiju sledeće godine.

СТИЖЕ НОВИ ПАКЕТ ПОМОЋИ! Председник најавио, додатна повећања пензионерима и запосленима у туризму

Foto: Printskrin

On je najavio večeras da će do Sretenja biti donet dodatni paket pomoći privredi.

Kako je rekao, to neće biti izdašna pomoć kao prvi paket, ali će biti nova injekcija za kompanije, privredu, preduzetnike, mala, srednja, pa i velika preduzeća, što je, kaže, 1.052.000 ljudi koji su obćvaćeni tim sistemom.

Vučić je precizirao će to najverovatnije biti pomoć u vidu isplate dva ili tri puta po pola minimalca, što je, kaže, ogromna pomoć i podška.

Biće i sektorske pomoći za turizam, za hotelijere, turističke agencije, vodiče, za autobuske prevoznike, sa još pola minimaca.

Naveo je da će država nastojati da dodatno pomogne i penzionerima, pored povećanja penzije od 5,9 odsto, koliko će dobiti u februaru, kada prime januarsku penziju.

Simbolično, penzioneri bi do marta trebalo da dobiju pakete sa vitaminima C, D i cinkom, što su, kaže Vučić, sitnice, ali pokazuju deo brige da se izborimo za zdravlje.

Predsednik je dodao da će nastojati da se produže i garantne šeme, koje su se odlučno pokazale, sa 1,5 mlrd, a ovog puta bi preko tog sistema, moglo da bude obezbeđeno još dva puta po 500 miliona.

Vučić je naveo da se za sedam dana očekuju prvi dogovori sa DFC vredni 300 do 400 miliona dolara.

- Ako bismo mogli još 1 mlrd za preduzeća da obezbedimo preko garantnih šema… To je ono što mogu da obećam, a razmišljamo na koji način tokom godine da pomognemo građanima ne bismo li podstakli opštu potrošnju - rekao je Vučić.

Dodao je i da je najteže pitanje moratorijum na porez.

- Računajte da ćemo u kešu pomoći sa više od 1 mlrd evra. To niko nije očekivao. Želimo da imamo plus 5,5 odsto rasta - rekao je Vučić i podsetio da slede i veliki infrastrukturni projekti u okviru programa “Srbija 2025”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (69)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)