ATANASKOVIĆ: Novi paket čuva radna mesta

B. Ca.

13. 01. 2021. u 13:43

NOVI paket pomoći koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić značajan je pokazatelj da država nastoji maksimalno da pomogne u okviru svojih mogućnosti privredi i sektorima koji su najteže pogođeni epidemijom korona virusa - izjavila je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

АТАНАСКОВИЋ: Нови пакет чува радна места

Foto Ministarstvo privrede

Kako kaže, to će pomoći kompanijama koje imaju više od milion zaposlenih da sačuvaju radna mesta, ali i obezbediti ekonomsku stabilnost za veliki broj građana.

Istakla je da se resor kojim rukovodi aktivno zalaže za unapređenje privrednog ambijenta u Srbiji, kao i da je u budžetu za podsticaj privredi ove godine izdvojeno 17,6 milijardi dinara.

- Vitalnost privrede, likvidnost kompanija, sprečavanje zatvaranja fabrika i poslovanje bez otpuštanja radnika, uspeli smo da obezbedimo zahvaljujući adekvatnom reagovanju države i paketima podrške - ističe ministarka.

- Zajedničkim radom ćemo prevazići sve izazove koji su pred nama. Uz odgovorno postupanje sigurna sam da ćemo uspeti da dan posle korona virusa dočekamo sa što manje posledica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća