VAŽNO ZA POTROŠAČE: Prijavite falš med - evo i kako

J. Su.

19. 01. 2021. u 13:36

ВАЖНО ЗА ПОТРОШАЧЕ: Пријавите фалш мед - ево и како

Ilustracija / Foto Depositphotos

SAVEZ pčelarskih organizacija Srbije pozvao je pčelare i građane da im do 21. januara prijave med sumnjivog kvaliteta u prodavnicama i na pijacama.

Sve prijave biće prosleđene Upravi za veterinu.Kako kažu u SPOS cilj je da se konačno pronađe med sumnjivog kvaliteta u ovim objektima, uključujući i seoske prodavnice.

Savez pcelara napominje da pčelari i građani u neispravnost meda mogu da posumnjaju na osnovu bilo kog parametra, čak i ako je deklaracija po njihovom mišljenju neispravna.

Prijave treba da sadrže podatke o vrsti meda, proizvođaču, kao i punu adresu i ime trgovine u kojoj je med pronaden. One mogu biti anonimne, a u Savezu očekuju da će time naterati falsifikatore meda da se time više ne bave.

Prijave šaljite na mejl spos.rs@gmail.com ili na SMS ili viber predsednika SPOS-a na broju 0604440101.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

milovan

19.01.2021. 15:20

Moze se prijavljivato koliko hocete.Nema tu srece.Inspektori vole pare,a gazde ne stede na inspektorima. Pa po trgovinama ima trgovaca koji nemaju godisnji,koji kada ode netko na bolovanje gazda ne uzima zamenu.Nego ostali se pregrupisu i rade vise.I nemaju placeno to sto rade vise.Imaju dva dana mesecno slobodno. Pitajte gazdu Kice iz Zagubice koliko njegovi radnici imaju godisnjeg i dali uzima radnike kada drugi ode na bolovanje. Inspektori to znaju a i sindikalci.Ali gazda stedi samo na radnicima.