SPORAZUM O SARADNJI: Privredne komora Vojvodine i Aleksandrije potpisale protokol

B.Caranović

20. 01. 2021. u 15:17

PREDSTAVNICI Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Aleksandrije potpisali su danas sporazum o saradnji. Na onlajn konferenciji predstavljeni su i potencijali za buduću saradnju poslovnih zajednica.

СПОРАЗУМ О САРАДЊИ: Привредне комора Војводине и Александрије потписале протокол

Foto: D. Dozet

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekao je da je današnja konferencija nastavak više nego dobre saradnje sa Egiptom. Naveo je da je do sada pristiglo više od 60 poslovnih incijativa egipatskih kompanija koje su iskazale interesovanje za saradnju sa srpskim kompanijama. Prema njegovim rečima, prioriteti su poljoprivredna proizvodnja, industrija hrane, sektor usluga, posebno IT.

Naveo je da je od janura do novembra prošle godine ukupna trgovinska razmena između dve zemlje bila 20 odsto manja nego u istom periodu 2019. i da to pokazuje da postoji veliki prostor za njen rast. Kako kaže da su konferencije, poput današnje koje su organizovale dve privredne komore, samo jedna u seriji planiranih aktivnosti i sastanaka kako bi se radilo na unapređenju saradnje sa Egiptom.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević pozvao je predstavnike poslovne zajednice Egipta na otvaranje novog polja saradnje na obostranu korist, uključujući i otvaranje turističkog tržišta Vojvodine za Egipat, u čemu vidi novu mogućnost saradnje.

Očekuje i razmenu poseta i dolazak predstavnika Alekandrije u Novi Sad, evropsku prestonicu kulture 2022. godine.

Predsednik Privredne komore Aleksandrije Ahmed El Vakil rekao je da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje na obostranu korist i da treba preduzeti konkretne akcije i iskoristiti sve šanse za razvoj ekonomskih odnosa, ali i za saradnju u oblasti kulture.

Predstavnici privrednih komora Vojvodine i Aleksandrije predstavili su na konferenciji potencijale za unapređenje saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a