UPRAVA ZA AGRARNA PLAĆANJA: 800.000 dinara za elektrifikaciju polja

J. Su.

21. 01. 2021. u 14:07

UPRAVA za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede raspisala je javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje podsticaja za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva, za elektrifikaciju polja u 2021. godini.

УПРАВА ЗА АГРАРНА ПЛАЋАЊА: 800.000 динара за електрификацију поља

Foto Tanjug

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se u periodu od 1. februara do 1. septembra 2021. godine. Država će da finansira troškove za nabavku kablova i ostalu prateću opremu, pripremu terena i priključka na elektro mrežu. Pravo na podsticaje ostvaruju svi koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu od 90 odsto vrednosti prihvatljive investicije. Najviši ukupni iznos subvencije, po korisniku, za ovu godinu, je 800.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)