URUČENI AUTOMOBILI: Dobitnici u nagradnoj igri "Uzmi račun" dobili poklone

B.Caranović

21. 01. 2021. u 15:44

DOBITNICI nagradene igre "Uzmi račun i pobedi" juče su u Kragujevcu preuzeli svoje automobile. Državni sekretar u Ministarstvu finasija Gojko Stanivuković uručio im je ključeve 10 automobila Fijat 500L.

УРУЧЕНИ АУТОМОБИЛИ: Добитници у наградној игри Узми рачун добили поклоне

Foto: Printscreen

Prema rečima državnog sekretara, učešćem u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", doprinosi se suzbijanju sive ekonomije, a jednim delom i budžetu Republike Srbije.

- Ova nagradna igra pokazala se u nekoliko prethodnih godina kao efikasan mehanizam za suzbijanje sive ekonimije i obezbeđivanje da trgovci poštuju zakon i plaćaju porez - rekao je Stanivuković. - Kroz poreze država obezbeđuje značajna sredstva kojima se finasiraju zdravstvo, školstvo, za izgradnju domova zdravlja, bolnica, škola, vrtića, takođe za putnu i železničku infrtastrukturu, što doprinosi boljem životu svih našig građana.

Dobitnici automobile Fijat 500L su iz različitih delova Srbije, a nekima od njih je ovo prvo učešće u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi". Među njima je i Milena Đekić iz Novog Sada koja je u Kragujevac došla sa suprugom.

- Ovo je prvi put da smo dobili nagradu. Račune samsama sakupljala, a kovertu jednu jedinu koju smo poslali je sa mojim imenom poslao moj suprug. Zahvaljujem se glumcu Miodragu Radonjiću što nas je izvukao i doneo nam neizmernu sreću.

Kako državni sekretar kaže, planira se uvođenje elektronske fakture što će olakšati povraćaj PDV-a privatnicima. Najavio da se pokušava uvođenje elektronske menice, i nastavak ove nagradne igre koja je dala odlične rezultate.

- Ukoliko budemo uspeli da realizujemo ovaj set reformi, a ja čvrsto verujem da ćemo to uraditi do kraja godine, siguran sam da će 2022. godina biti godina u kojoj će Srbija imati mnogo manje problema sa sivom ekonomijom, mnogo manje problema sa nelojalnom konkurencijom, što je veoma važno za sve naše privrednike - rekao je Stanivuković. - Siguran sam da ćemo uspeti da zadržimo i nisku stopu nezaposlenosti koju sada imamo.

REFORME I PLANOVI

Stanivuković je podsetio da su Minsitarstvo finasijaa i Vlada Srbije tokom prethodnih godina sproveli nekoliko važnih reformi kao što su uvođenje sistema Einnspektor, sistema paušalnog oporezivanja, sezonsko zapošljavanje radnika u poljoprvredi.

- U 2021. godinu smo ušli veoma ambiciozno. Planiramo niz strateških, sistemskih reformi kao što je digitalna fiskalizacija - kaže Stanivuković. - Planiramo proširenje sezonskih zapošljavanja na neke nove sektore koje smatramo relevantnim. Takođe, očekuju nas izmene Zakona o inspkekcijskom nadzoru kako bi ovaj sistem Einspektor postao obavezan za sve republičke inspekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina