PREMIJERKA POSETILA PARAĆIN: Industrijska zona i OŠ „Radoje Domanović“ prioritetni projekti za tu opštinu

Z. RAŠIĆ

23. 01. 2021. u 15:55

U RADNOJ poseti Paraćinu danas je bila predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, sa delegacijom u kojoj su, između ostalih, bili još ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović i Tomislav Momirović, ministar saobraćaja, građevine i infrastrukture.

ПРЕМИЈЕРКА ПОСЕТИЛА ПАРАЋИН: Индустријска зона и ОШ „Радоје Домановић“ приоритетни пројекти за ту општину

Foto: Z. Pašić

Premijerka je najpre razgovarala sa rukovodstvom te opštine na čelu sa predsednikom Vladimirom Milićevićem o aktuelnim i budućim projektima, a zatim je, sa domaćinima, obišla industrijsku zonu „Zmič“, OŠ „Radoje Domanović“ i novu zgradu Kuturnog centra, gde je dala izjavu za medije.

Brnabić je navela da je za opštinu Paraćin prioritetan projekat, pod brojem jedan, komunalno opremanje industrijske zone, koja u ovom trenutku ni približno ne odgovara standardu industrijske zone u drugim gradovima i opštinama širom Srbije, zbog čega je odmah insistirala da već sledeće nedelje predstavnici Razvojne agencije Srbije obiđu Paraćin i razgovaraju sa svim investitorima u industrijskoj zoni, te da se posle toga opština Paraćin prijavi u Ministarstvo privrede za podsticaje, odnosno za sredstva za poslovno, komunalno i energetsko opremanje zone.

- Nastavljamo da se borimo za investitore u opštini Paraćin, ali u ovom trenutku samo iz podsticaja koje smo ranije dali iz budžeta Republike Srbije očekujemo da tu mora da se zaposli, u dve investicije, još nekih 200 ljudi. Jedna od tih investicija je i „Rimaster“, tako da moramo zaista sve da učinimo da napravimo najbolju moguću komunikaciju sa tim investitorima, da se zna šta su čije obaveze, a onda da se borimo i za dodatne investicije. Projekat od apsolutnog prioriteta je Osnovna škola „Radoje Domanović“ koja je zaista neuslovna na sramotu, rekla bih, svih nas. Tako ne treba da izgleda osnovna škola u 21. veku . U delegaciji imali smo i predstavnike Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. To je investicija od 250 miliona dinara i ja želim da već u naredna dva meseca raspišemo tender za izvođača radova – istakla je premijerka.

Ona je pomenula i dodatne projekte za paraćinsku opštinu koji su bile planirani budžetom Kancelarije za javna ulaganja, kao što su Opšta bolnica, vodovodna i kanalizaciona mreža; to su četiri-pet prioritetnih projekata na kojima će se u Paraćinu raditi u budućnosti.

Premijerka i prisutni ministri potom su odgovorili na nekoliko novinarskih pitanja koja su se odnosila na privlačenje investitora, jedinstveno upravno mesto koje bi Paraćin uskoro trebalo da dobije, projekat Opšte bolnice sa kojim se trenutno stalo...

NISMO DUSTALI OD FABRIKE STAKLA

BRNABIĆEVA se osvrnula i na situaciju u „Srpskoj fabrici stakla“ .

- Mi od te fabrike nismo odustali, to je strateški važna investicija ne za Paraćin i ne za ovaj deo Srbije već za čitavu republiku koju, ukoliko uspemo da je oživimo, bićemo izvoznici staklene ambalaže za čitav region i veći deo ovog dela Evrope. „Srpska fabrika stakla“ je u ovom trenutku u stečaju. Mi smo pozvali investitore širom sveta iz te industrije da dođu, da pogledaju finansijske i druge izveštaje i potencijale SFS, za koje mislimo da su zaista ogromni . U ovom trenutku imamo razgovore sa određenim investitorima, radi se analiza finansijskog poslovanja i potencijala fabrike – rekla je Brnabić.

MILIĆEVIĆ: BIĆE VELIKIH PROJEKATA

Pre obraćanja premijerke, novinarima se uvodonom reči obratio i predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević. On je, između ostalog, rekao, da je prvi put od devedesetih godina Paraćin danas imao radnu posetu zvanične državne delegacije na čelu sa predsednicom Vlade, te da je tokom razgovora ukazano na sve goruće probleme sa kojima se suočava nova vlast u opštini.

- Pokrenuli smo program razvoja na kome ćemo raditi zajedno sa Vladom RS, a biće velikih projekata ove godine, od kapitalnog značaja. Podrška koju smo dobili od premijerke daje nam veliku nadu i volju da, zajedno, preporodimo Paraćin – kazao je Milićević, zahvalivši predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki za ogromnu podršku.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni