PROIZVODNJA STAJE U ČETVRTAK: Radnici “Fijat Plastika” doneli odluku o potpunoj obustavi rada

M. L.

05. 02. 2021. u 20:37

SAMOSTALNI sindikat firme Fijat Plastik u Kragujevcu doneo je odluku o potpunoj obustavi rada koja počinje u četvrtak.

ПРОИЗВОДЊА СТАЈЕ У ЧЕТВРТАК: Радници “Фијат Пластика” донели одлуку о потпуној обустави рада

Foto: M. Luković

Ta odluka uručena je danas poslovodstvu kragujevačke fabrike Fijat krajsler automobili Srbija,u čijem sastavu posluje Fijat Plastik.

Prema rečima Zorana Miljkovića, potpredsednika Samostalnog sindikata u Fijat Palstiku, pregovori koji su proteklih dana vođeni sa poslovodstvom FCA nisu uspeli. Ključni kamen spoticanja je umanjenje regresa radnicima za više od 50 odsto.

- Takav potez je za nas neprihvatljiv, posebno što se to umanjenje regresa drastično odražava na naše zarade. Naime, regres ulazi u prosek plata za zadnjih dvanaest meseci -kaže Miljković.

Odluka poslovodstva o umanjenju regresa primenjuje se od prvog januara ove godine.

- Ne tražimo veće plate, niti bolje uslove rada, već samo da nam vrate ono što je važilo do januara ove godine. To je urađeno jednostranom odlukom poslovodstva, odnosno promenom Pravilnika o radu -navodi Miljković.

On dodaje da će, kada sa radom stane Fijat Plastik,koji proizvodi branike za model 500L, stati i proizvodnja u fabrici automobila, jer vozila ne mogu biti kompletirana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)