PREDSTAVNICI „NIDEKA“ POSETILI NOVI SAD: Japanski industrijski gigant donosi nam dve milijarde dolara

Z. G.

23. 02. 2021. u 13:00

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević ugostio je danas Kinteru Izumida drugog čoveka moćne japanske kompanije "Nidek", jednog od globalnih lidera u proizvodnji elektromotora za vozila nove generacije.

ПРЕДСТАВНИЦИ „НИДЕКА“ ПОСЕТИЛИ НОВИ САД: Јапански индустријски гигант доноси нам две милијарде долара

Foto: Pres služba grada

Vučević je, kako je objavio na svom Instagram profilu, gostu pokazao nekoliko poslovnih lokacija u gradu koje bi Japancima moglo da odgovaraju.

- Podsećam da će ova investicija biti "teška" skoro dve milijarde dolara, da je u planu kupovina 25 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Sever 4 i da će se u novoj fabrici proizvoditi do 300.000 jedinica do 2023. godine – istakao je Vučević.

On je poručio da time Novi Sad postaje regionalni industrijski centar prvog reda i dodao da će problem zapošljavanja gotovo nestati.

- Posebno mi je drago što će visokokvalifikovani diplomci sa naših tehničkih fakulteta dobiti još jedno mesto za rad sa izuzetnim mogućnostima za poslovni napredak. Uskoro ćemo živeti onu realnost kakvu je naš Novi Sad uvek zasluživao. Hodaćemo kroz jedan moćan i progresivni grad 21. veka, koji je na raskršću puteva, iz koga retko ko odlazi, već mu mnogi dolaze, jer znaju da će im taj grad pružiti sve ono čemu teže. To je taj Novi Sad energije, ideja, rada i mladosti, zadovoljnih ljudi i porodica koji u svom gradu ostvaruju karijeru, radeći u prestižnim svetskim kompanijama koje traže vrhunsko obrazovanje, ali i nude izgradnju seta veština koje se retko gde drugde mogu steći. To je Novi Sad koga više niko neće moći da zaustavi, grad koji će uskoro prevazići čak i ono što su donedavno bili samo snovi – naglasio je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum