LEKAR O MAJCI BEBE IZ KLENJA: Rekla je da se porodila u žbunju i da je sama presekla pupčanu vrpcu makazama

A. D. - V. M.

22. 07. 2020. u 07:30

SUPRUŽNICI Dragan (49) i Dragana (46) Teodorović iz mačvanskog sela Klenje, privedeni su u utorak Osnovnom javnom tužiocu u Šapcu, gde su dali iskaze.

ЛЕКАР О МАЈЦИ БЕБЕ ИЗ КЛЕЊА: Рекла је да се породила у жбуњу и да је сама пресекла пупчану врпцу маказама

Novosti

Dragan je doveden iz pritvora, dok su Draganu, nakon otpusta sa odeljenja ginekologije lozničke bolnice, direktno policijskim vozilom, dovezli na saslušanje.

Teodorovići su u žižu javnosti dospeli u petak, kada je Dragan uzeo novorođenče svoje supruge i odneo ga u Dom zdravlja u Bogatić, rekavši da ga je našao na travnjaku u dvorištu. Policija je brzo razotkrila ovaj nesvakidašnji slučaj, pa je Teodorović uhapšen u ponedeljak, a na teret mu se stavlja krivično delo promena porodičnog stanja.

- Supružnici su u prvom iskazu, pred policijom, tvrdili da je došlo do "male zabune". Ona se porodila u dvorištu i ostavila dete u ćebencetu, a on ga ubrzo pronašao i odneo u Dom zdravlja. Kada se vratio, supruga mu je, navodno, priznala da se porodila, ali su ovu okolnost "zaboravili" da prijave nadležnima - kaže naš izvor iz istrage.

To što su "zaboravili" da pomenu da je dete njihovo, Teodorovićima bi verovatno i prošlo, da istražitelji nisu posumnjali da nešto nije u redu. Dragani je naređeno da ode na ginekološki pregled, pa je tek tada priznala da se upravo porodila.

- Nesrećna žena bila je veoma tiha i nepoverljiva kada je stigla u bolnicu, jer je i sama uvidela grešku - kaže jedan od lozničkih lekara koji ne želi da mu pominjemo ime. - Na kraju, ipak je rekla da se porodila u žbunju i da je sama presekla pupčanu vrpcu makazama. Na svu sreću, i majka i beba su dobro.

Foto: Ilustracija

 

Novorođeno muško dete Teodorovića i dalje je u porodilištu u Loznici, a zatim će privremeno starateljstvo nad njim preuzeti Centar za socijalni rad u Bogatiću, jer su Teodorovići trenutno sprečeni da obavljaju roditeljske obaveze.

HRANITELjSKA PORODICA

- Dete će biti upisano u matične knjige rođenih i prema proceduri ono će dobiti matični broj. Trebalo bi i da odmah bude organizovan smeštaj u hraniteljsku porodicu, gde će ostati sve dok pravosudni organi ne donesu odluku o tome da li Dragan i Dragana mogu da obavljaju roditeljske dužnosti - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)