KOLUVIJA SVE NEGIRA: Počelo pripremno ročište za Jovanjicu

N. B.

28. 07. 2020. u 23:58

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je održano pripremno ročište u postupku protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika Kompanije "Jovanjica", i još devet osoba, radnika ovog gazdinstva, kojima se na teret stavlja neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga radi sticanja finansijske koristi.

КОЛУВИЈА СВЕ НЕГИРА: Почело припремно рочиште за Јовањицу

Privatna arhiva

Prema nezvaničnim informacijama, pošto je ovaj deo postupka zatvoren za javnost, optuženi, njih osomorica, kratko su se izjasnili da nisu krivi, dok će detaljnu odbranu izneti kada počne glavni pretres. U bekstvu je optuženi Sergej Mrđa. Tokom ročišta zamenik tužioca i odbrana predložili su dokaze za koje smatraju da treba da budu izvedeni tokom procesa.

Koluvija je, prema stavu Tužilaštva za organizovani kriminal, organizator kriminalne grupe. Uhapšen je sredinom novembra prošle godine, pošto su pripadnici MUP Srbije, po nalogu TOK-a, ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i, kako je tada saopšteno, tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Koluvijin branilac advokat Zora Dobričanin Nikodinović najavila je da će odbrana tokom pripremnog ročišta osporiti sve pismene dokaze koji su, kako je kazala, pribavljeni na nezakonit način.

Privatna arhiva

 

- Takva je većina dokaza - kazala je Zora Dobričanin Nikodinović. - Optužnica je toliko tanka, a to je jasno i Tužilaštvu. U ovom predmetu dogodio se kuriozitet s kakvim se nisam srela u karijeri. Juče mi je, naime, uručen dopunski nalaz veštaka, izrađen 14. jula, kada je već bilo zakazano pripremno ročište, odnosno dve nedelje nakon što je optužnica stala na pravnu snagu. Neverovatno je da se veštačenja obavljaju kao da je ovaj predmet i dalje u fazi istrage. Na ovaj način, Tužilaštvo samo ruši svoju optužnicu.

OPTUŽBE I NOVA HAPŠENjA

NAKON što je policija ušla u "Jovanjicu" izvršen je pretres i tada je pronađeno 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone. Prema važećim zakonskim propisima, dozvoljeno je gajiti samo sorte konoplje koje u sebi sadrže manje od 0,3 odsto psihoaktivne komponente THC. U "Jovanjici" je, kako se tvrdi, pronađen kanabis sa daleko većim procentom THC-a od dozvoljenog.

Inače, početkom meseca, uhapšeno je još sedam osoba, među kojima su radnici BIA i MUP za koje se sumnja da imaju veze sa ovim slučajem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)