PRVA SLIKA MILJANA KOGA JE PRETUKAO KONTIĆ: Pojavio se u javnosti - evo kako izgleda nakon brutalnog prebijanja (FOTO)

Lj. P.

24. 09. 2020. u 19:54

MILjAN M. (28), koga je, kako se sumnja, 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao Ivan Kontić (30), juče je u pratnji advokata došao u Više javno tužilaštvo, gde je trebalo da bude saslušan i da predoči svoj iskaz o onome što se dogodilo.

ПРВА СЛИКА МИЉАНА КОГА ЈЕ ПРЕТУКАО КОНТИЋ: Појавио се у јавности - ево како изгледа након бруталног пребијања (ФОТО)

Foto: Printskrin

Pored Kontića, koji je u bekstvu, postupak se vodi i protiv O. L. i L. V. zbog sumnje da su učestvovali u tuči, odnosno pomogli osumnjičenom posle izvršenja krivičnog dela.

Međutim, pola sata kasnije, Miljan M. je napustio zgradu suda, pošto je branilac O. L. i L. V. tražio izuzeća novosadskih Višeg i Apelacionog tužilaštva, kao i Republičkog tužilaštva, što su podržali i drugi branioci ove dvojice osumnjičenih.

Objašnjavajući zbog čega se odlučio na ovakav potez, Goran Karadarević, jedan od branilaca dvojice osumnjičenih, koji se nalaze u pritvoru, kaže da je izuzeća tražio zbog sumnje u pristrasnost.

Foto: Lj. P.

ISKAZ Miljan M. (u sredini) dolazi u tužilaštvo

- Ovo krivično delo je prvo pravilno kvalifikovano kao teška telesna povreda, a onda je, bez posebnih i novih činjenica i dokaza, prekvalifikovano u pokušaj ubistva - predočio je Karadarević. - Taj predlog podržale su i kolege sa kojima branim dvojicu osumnjičenih.

Pravni zastupnik pretučenog Miljana, advokat Miloš Paligorić, po izlasku iz zgrade novosadskog suda, nije želeo da daje izjave, navodeći da nema šta da kaže.

MOTIV NAPADA I DALjE NEPOZNAT

MILjAN M. je pretučen 24. avgusta, a osumnjičeni Ivan Kontić (na slici) se tereti za pokušaj njegovog ubistva. On je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica. O motivu zverskog prebijanja, o čemu svedoče uznemirujući video-snimci, još se nagađa. Prema nezvaničnim saznanjima, njih dvojica se znaju od ranije, a i pre nekoliko meseci između njih je došlo do sukoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja