SMRT VOZAČA GSP: Adam priznao krivicu - reči koje je izgovorio na pripremnom ročištu

S. J. M.

12. 10. 2020. u 17:12

OKRIVLjENI za izazivanje saobraćajne nesreće u Zemunu u februaru kada je poginuo vozač GSP Bojan Perać (31), Adam R. (21) juče je u Višem sudu priznao krivicu.

СМРТ ВОЗАЧА ГСП: Адам признао кривицу - речи које је изговорио на припремном рочишту

Foto:

Kako smo nezvanično saznali on je na pripremnom ročištu, zatvorenom za javnost, kazao da je kriv i da mu je veoma teško što se to sve desilo. Kazao je i da mu je krivo što je Bojan tako mlad poginuo i izvinio se njegovoj porodici što im je upropastio život.

Rakočević se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. U optužnici se navodi da je tog jutra prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici Cara Dušana i Tršćanske ulice i vozeći oko 50 kilometara na sat zakucao se u autobus "45", kojeg je udarac odgurnuo u suprotnu traku baš kad je naišao autobus na liniji "15", kojim je upravljao Perać. U tom udesu još dvoje putnika iz autobusa je povređeno. Test je pokazao da je Rakočević u krvi imao marihuanu, a na uviđaju u njegvom "pežou" pronađena je jedna kesica istog narkotika, za koju je rekao da je bila za ličnu upotrebu.

Nakon što je završeno pripremno ročište u Višem sudu je odmah otvoren glavni pretres na kojem su svedočili Radomir Ž. vozač drugog autobusa i putnica Marina K. koji su naveli da ostaju pri izjavama datim u istrazi.

Rakočević se od februara nalazi u pritvoru, a za delo za koje je optužen zaprećena je kazna do 12 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)