"SAMO SAM GA MALO TUKAO" Šokantna odbrana Ivana Kontića, osumnjičenog za brutalno prebijanje u Novom Sadu

Novosti online

12. 10. 2020. u 23:03

- NE ZNAM zašto mi se na teret stavlja pokušaj ubistva Miljana Mandića. Potukli smo se i on nakon tog sukoba nije imao povrede opasne po život. Zadobio je samo jednu opasnu povredu i ništa više - rekao je Kontić.

САМО САМ ГА МАЛО ТУКАО Шокантна одбрана Ивана Контића, осумњиченог за брутално пребијање у Новом Саду

Foto: MUP Crne Gore/Printscreen

Ovo je pred Višim sudom u Podgorici izjavio Ivan Kontić (30) koji je u nedelju uhapšen u Crnoj Gori. Za njim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je 24. avgusta u Novom Sadu brutalno pretukao Miljana Mandića (28), a zatim mu onesvešćenom polomio obe ruke.

Nakon saslušanja Kontiću je sud odredio ekstadicioni pritvor od dva meseca. Tereti se za pokušaj ubistva, za šta je zaprećena kazana od 5 do 15 godina zatvora. 

Damir Lekić, advokat Ivana Kontića potvrdio je da njegovom klijentu nije jasno što mu se na teret stavlja pokušaj ubistva. 

- Rekao mi je da se ne slaže sa kvalifikacijom dela jer smatra da to nije bio pokušaj ubistva. Ivan mi je rekao da oštećeni nije imao povrede opasne po život, već samo jednu tešku ozledu - rekao je Lekić.

- Ispričao mi je da tog mladića nije napao iz obesti, već zato što mu je ugrozio porodicu. Na taj način, kako je rekao, samo je branio svoje najmilije. Budite uvereni kada moj branjenik bude ispričao svoju verziju događaja, ceo ovaj slučaj će se gladati mnogo drugačije - dodao je advokat.

- Ivan je čekao da se malo smire strasti, situacija nije bila jednostavna. Tome u prilog ide i da je sad na saslušanju jasno poručio da hoće u Srbiju i to što pre, jer želi da kaže šta se zaista dogodilo. Ivan je napomenuo ako mu ne bude određen ekstradicioni pritvor, istog trenutka će krenuti ka Novom Sadu. Inače, nije mu bilo prijatno kada je čitao one pretnje i uvrede na društvenim mrežama - rekao je Lekić.

Podsetimo se, crnogorska policija je uhapsila Kontića koji se krio u iznajmljenom stanu, u podgoričkom naselju Zabjelo. On je javnosti postao poznat kada je izašao stravičan snimak prebijanja. Takođe, on je diplomirani pravnik, a radio je kao šef obezbeđenja u kockarnici. U mlađim danima je bio u selekciji džudo reprezentacije Crne Gore.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)