UHAPŠENI ČLANOVI GRUPE LEVIJATAN: Danas su saslušani, a evo za šta se terete

Tanjug

14. 10. 2020. u 17:06

УХАПШЕНИ ЧЛАНОВИ ГРУПЕ ЛЕВИЈАТАН: Данас су саслушани, а ево за шта се терете

Foto D. Pozderović

PO nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu policija je uhapsila šest pripadnika grupe "Levijatan", zbog sumnje da su maltretirali i prebili oštećenog M.B. a potom ga primoravali da na Fejsbuku uputi izvinjenje ovoj grupi zbog ranije ostavljenih komentara.

Uhapšeni su K.B, S.N, P.M, T.Z, B.M. i L.U. Svima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje prema M.B, a K.B. se tereti i za ugrožavanje sigurnosti M.B.

Oni su danas saslušani u tužilaštvu nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da odredi pritvor svima osim osumnjičenom S.N.

Tužilaštvo traži pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će oni ometati postupak uticanjem na svedoke, a prema K.B i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u informaciji tužilaštva objavljenoj na njegovom sajtu.

Prema navodima krivične prijave, osumnjiceni su 2. oktobra na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića presreli oštećenog M.B. od koga su zahtevali da, dok ga snimaju kamerom telefona, izgovori reči koje su od njega tražili, što je M.B. odbio, prenosi tužilaštvo.

Usled jakog udarca u glavu koji mu je otvorenom šakom zadao K.B, oštećeni je pao, a ostali osumnjičeni su mu onda rukama i nogama zadali više udaraca u predelu glave i tela upućujući mu pretnje.

Dva dana kasnije, K.B. je telefonom pozvao M.B. uputivši mu različite pretnje zahtevajući od njega da na društvenoj mreži „Fejsbuk“ objavi snimak u kojem se izvinjava za komentar koji je ranije ostavio u vezi delovanja grupe "Levijatan“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Opaki Is Back

14.10.2020. 17:58

Sta god da je u pozadini ovog slučaja, ovi Levijatanci su sebi mnogo dali za pravo. Briga o životinjama i borba za njih je sjajna i plemenita, ali oni rade ono što ne bi smeli.