KO STOJI IZA PUCNJAVE NA ŠARCA: Sumnja se na njih - učestvovali u likvidaciji LJubomira Markovića Kiće?!

Z. U. - S. J. M.

19. 10. 2020. u 21:00

OPERATIVCI beogradske policije na tragu su da rasvetle brutalno ranjavanje Aleksandra Šarca (36), u subotu u Tržnom centru "Ušće", nestanak Lazara Vukićevića (30) i njegova dva druga, kao i sudbinu Gorana Veličkovića Goksija (33), kome se trag gubi 3. avgusta ove godine.

КО СТОЈИ ИЗА ПУЦЊАВЕ НА ШАРЦА: Сумња се на њих - учествовали у ликвидацији Љубомира Марковића Киће?!

Foto privatna arhiva

Postoje operativne sumnje da se iza svih ovih događaja krije ista kriminalna grupa, koja je znatno ojačala u poslednjih nekoliko godina.

- U ovom trenutku najviše pažnje javnosti izaziva nestanak mladog Vukićevića, koji je poslednji put viđen na Banovom brdu, 14. avgusta uveče - navodi naš izvor iz istrage. - On je bio dobar sa Šarcem, kome je nepoznati napadač dva puta pucao u glavu tri dana kasnije. On je i dalje u komi, a u životu ga održavaju aparati.

Šarac, koji inače živi na Banovom brdu, prema nekim informacijama, bio je ponudio pomoć porodici Vukićević u pronalaženju nestalog Lazara, za koga se sumnja da je otet, kao i njegovi prijatelji. Nestao je i automobil, koji su koristili.

- Osim poznanstva, Vukićevića i Šarca povezuje i to što im je o glavi najverovatnije radila ista kriminalna grupa - navodi naš sagovornik. - Sumnjamo da je ista ekipa otela i jednog od vođa navijača Partizana, Gorana Veličkovića Goksija. Ne znamo šta se sa njim dogodilo. On je nestao u centru Beograda, u Višegradskoj ulici.

DOBIJAO PRETNjE

POČETKOM septembra ove godine na instagram-stranici jedne od navijačkih grupa crno-belih, osvanula je pretnja Aleksandru Šarcu (na slici), gde ga nazivaju "cinkarom i da će završiti kao drugi cinkaroši" nabrajajući još nekoliko imena od kojih su neki ubijeni, a drugi teško ranjavani. Objavljene su fotografije njega i supruge. Čim je javnost čula za tu stranicu, ona je prekjuče naprasno ugašena.

Pripadnici beogradske policije polako sklapaju kockice svih ovih događaja, posebno oko nestanka Vukićevića. On je "za dlaku" izbegao smrt oktobra prošle godine, kada je ispod "poršea" njegovog oca, koji je on vozio, postavljena eksplozivna naprava na Vračaru. Samo pukom srećom ostao je gotovo nepovređen u strahovitoj detonaciji.

- Ovom klanu, koji je po moći i bahatosti nešto najsličnije "zemuncima", pripisuju se još neke likvidacije - ističe naš sagovornik. - Istraga protiv njih traje već nekoliko meseci.

Prema nekim indicijama, ova grupa stoji i iza livkidacije Ljubomira Markovića Kiće, novembra prošle godine u Beogradu. Ubistvo ovog vođe jedne od Partizanovih navijačkih grupa u mnogome podseća na oružani napad na Šarca. Oba događaja zabeležile su kamere, pucač je bio sam, nije se brinuo zbog brojnih svedoka, a obojica napadača imaju karakterističan hod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)