OD SVEDOKA POSTALA - OSUMNJIČENA: Istraga za zloupotrebe u Ministarstvu poljoprivrede

V.N.

01. 11. 2020. u 07:40

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal proširilo je istragu u slučaju koji se vodi protiv pomoćnice ministra poljoprivrede Dragane Janjić Nišavić i Čedomira Draškovića (na fotografijama) za primanje, odnosno davanje mita u vezi sa javnim nabavkama, na još jednu osumnjičenu.

ОД СВЕДОКА ПОСТАЛА - ОСУМЊИЧЕНА: Истрага за злоупотребе у Министарству пољопривреде

Foto: Printskrin/MUP

Proširenom istragom je obuhvaćena i Helga Stojanović, koja je bila šef Odseka za javne nabavke u Ministarstvu poljoprivrede, rečeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Njoj se na teret stavlja da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja u javnim nabavkama, dodaju u tužilaštvu.

Stojanovićeva je bila predviđena za svedoka u ovoj istrazi, ali joj je status ubrzo promenjen u osumnjičenu. Njoj nije određen pritvor, za razliku od Janjić Nišavić i Draškovića, koji su uhapšeni 9. oktobra i nalaze se u pritvoru, koji im je dva dana kasnije odredio sud zbog opasnosti da će uticati na svedoke u istrazi.

Povodom proširenja istrage na Stojanovićevu, odbrana smatra da ona namerno nije bila obuhvaćena prvom naredbom o sprovođenju istrage. Advokat Ivan Gvozdenac, koji brani osumnjičenog Draškovića, smatra da je na taj način zamenik tužioca iskoristio zakonske nejasnoće i na njeno saslušanje nije pozvao branioce ostalih okrivljenih u postupku, čime je, kako tvrdi, grubo povredio pravila postupanja i osnovno ustavom zagarantovano pravo na odbranu osumnjičenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a