UZEO 4.200 EVRA ZA OPERACIJE PREKO REDA? Detalji saslušanja specijaliste KCV Igora E. (44) zbog uzimanja mita i Ž.S. (60) za podstrekivanje

Lj. P.

02. 11. 2020. u 13:22

SPECIJALISTA ortoped u Kliničkom centru Vojvodine Igor E. (44) iz Novog Sada osumnjičen za primanje mita, priveden je juče u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

УЗЕО 4.200 ЕВРА ЗА ОПЕРАЦИЈЕ ПРЕКО РЕДА? Детаљи саслушања специјалисте КЦВ Игора Е. (44) због узимања мита и Ж.С. (60) за подстрекивање

Foto Depositphotos

On se na saslušanju branio ćutanjem i o sumnjama za koje se tereti nije želeo ništa da kaže.

U istom tužilaštvu saslušan je i Ž.S. (60) koji se sumnjiči za posredovanje u davanju mita.

Njemu se na teret stavlja da je kao posrednik učestvovao u davanju mita od 1.500 evra osumnjičenom lekaru. I on pred tužiocem, kako saznajemo, nije želeo da iznese svoju odbranu, odnosno branio se ćutanjem i nije odgovarao na pitanja.

Zloupotreba Ortoped ima višegodišnji radni staž u KCV, Foto D. Dozet

Tužilaštvo je, međutim, za obojicu predložilo da im se odredi pritvor, što je sudija za prethodni postupak i prihvatio, tako da će Igor E. i Ž.S. tim rešenjem, u pritvoru biti do 30 dana. Lekaru je pritvor određen da ne bi mogao da utiče na svedoke i zbog opasnosti da boravkom na slobodi ne ponovi krivično delo. Drugoosumnjičenom pritvor je određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke.

PRESUDE LEKARIMA

DECEMBRA 2019. u Višem sudu u Novom Sadu, među jedanaestočlanom grupom optuženom za primanje i davanje mita u vezi sa osiguranjem osuđena su i dvojica lekara i jedan medicinski tehničar. Specijalista ortoped Vladimir Šarčević je zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora, njegov kolega Ivica Lalić na godinu kućnog zatvora, a medicinski tehničar Voja Marjanović zbog podstrekavanja na davanje mita i zloupotrebu službenog položaja, na tri godine i tri meseca.

Specijalista na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCV, za koga nezvanično saznajemo da je angažovan i u jednoj novosadskoj privatnoj poliklinici, sumnjiči se da je od tri pacijenta uzeo ukupno 4.200 evra. On je, kako se sumnja novac uzeo kako bi ove ljude operisao preko reda, odnosno mimo liste čekanja. Od pacijenata za dve operacije je, kako se sumnja, uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200 evra.

Ortopeda sa višegodišnjim radnim stažom u KCV, policija je kako nezvanično saznajemo, uhapsila u petak u poslastičarnici na Limanu prilikom primopredaje novca.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije