NA BATINE UZVRATIO PUŠKOM: Razmirice dvojice Aranđelovčana i prijatelja počele tokom leta

M. LUKOVIĆ

06. 11. 2020. u 14:02

DRAGAN i naš Saša su odrasli zajedno. Družili se, bili dobri prijatelji. Komšija je potom otišao u Bosnu i godinama nije dolazio. U kući do naše mu živi majka.

НА БАТИНЕ УЗВРАТИО ПУШКОМ: Размирице двојице Аранђеловчана и пријатеља почеле током лета

Foto privatna arhiva

Vratio se pre oko godinu dana i od letos su sa njim počeli problemi. Maltretirao je i tukao mog sina - tvrdi Živorad Radovanović, otac Saše Radovanovića (49), koji je u sredu uveče uhapšen zbog sumnje da je, sa terase svoje kuće, hicima iz lovačke puške ubio komšiju i dugogodišnjeg prijatelja Dragana Pavlovića (48).

Šta se tačno dešavalo među njima i zašto je došlo do zločina, biće utvrđeno istragom. Radovanovićevi roditelji, međutim, tvrde da ga je komšija, navodno, maltretirao i tukao i da je njihov sin najverovatnije zbog toga posegao za oružjem.

ZVAO POLICIJU

KADA je čuo prvi pucanj, Sašin otac Živorad odmah je pozvao policiju, a patrola je, kaže, brzo stigla. Saša je odmah bacio pušku i po rečima oca, predao se policajcima. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a potom će biti priveden na saslušanje u tužilaštvo. Osumnjičen je za ubistvo.

Živorad tvrdi da je komšija Dragan, navodno, od Saše čak tražio da radi za njega poslove sa one strane zakona, što njihov sin, kako navodi, nije hteo, pa je trpeo maltretiranja i batine.

OSUMNjIČEN Saša Radovanović, Foto privatna arhiva

- Molio sam Draganovu majku da utiče na njega, da prestane da maltretira Sašu. I sa njim sam nekoliko puta pokušao da razgovaram, ali nije vredelo - tvrdi Živorad.

Kobne večeri, prema priči Sašinih roditelja, oca Živorada i majke Ljiljane, on je otišao da igra tombolu. U međuvremenu se našao sa Draganom, koji ga je odveo na Bukulju i tamo, navodno, opet tukao.

UBIJEN Dragan Pavlović, Foto privatna arhiva

Kada se vratio kući, roditelji su bili u prizemlju, a Saša je odmah krenuo na sprat. Uzeo je lovačku pušku i sa terase pucao u Dragana, koji je bio u svom dvorištu, prekoputa kuće Radovanovića.

- Čuli smo pucanj i odmah smo znali šta se dešava - pričaju Živorad i Ljiljana. - Potom je izašao napolje i pucao ponovo. Mi smo lepo živeli sa komšijama. Žao nam je što se tako desilo, posebno zbog Draganove majke.

U kući ubijenog Pavlovića nisu želeli da razgovaraju sa novinarima i zamolili su nas da izađemo iz dvorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)