SILOVAO MI MAJKU, UBADAO JE I ZADAVIO: Batica Nikić (55) o tragediji koja i dalje uzburkava duhove u selu kod Knjaževca

V. ĐORĐEVIĆ

20. 11. 2020. u 11:00

ĆUTAO sam sedam godina, ali više ne mogu. Moju majku Vlastimirku (70), 2013. godine u knjaževačkom selu Ponor taj Borivoje najpre je u našoj porodičnoj kući brutalno silovao, zatim ošišao i ekserom ubadao po glavi, da bi je, na kraju, zadavio golim rukama!

СИЛОВАО МИ МАЈКУ, УБАДАО ЈЕ И ЗАДАВИО: Батица Никић (55) о трагедији која и даље узбуркава духове у селу код Књажевца

Foto Ilustracija

Ono što je u sebi držao punih sedam godina, u trenutku je izbacio iz sebe Batica Nikić (55), taksista iz Knjaževca, koji do sada nije želeo da priča o stradanju svoje majke, nadajući se da će vreme učiniti svoje i rane vremenom izbledeti.

- Nekoliko godina pre zločina, u Ponor, koji se nalazi na pola puta između Knjaževca i Svrljiga, doselio se čovek, koji se predstavio kao Borivoje - seća se Batica. - O sebi nije mnogo pričao, osim da je rođen 1961. u Danilovgradu.

Meštani su ga prihvatili. Bilo im je čudno što Borivoje nikada nije išao u Knjaževac, ali nisu postavljali suvišna pitanja.

- Borivoje je živeo u kuć, koju mu je, za male pare, ustupio jedan naš komšija. Izdržavao se tako što je, za nadnicu, skupljao seno, cepao drva i radio sve poslove koje bi neko želeo da mu plati - nastavlja Batica. - Voleo je da popije. Nije bio agresivan, ali bio je, nekako, mračan i čudan.

ISPOVEST Batica Nikić, Foto V. Đ.

U međuvremenu, Batici je umro otac, a brigu o domaćinstvu nastavila je da vodi njegova majka, koju su svi u Ponoru znali po nadimku Timka.

- Tog kobnog 23. juna, samo pet dana pre rođendana moje majke, Borivoje, koji je bio pripit od ranog jutra, došao je do moje kuće, i od Timke, koja je pekla rakiju, zatražio da mu da jednu flašu - nastavlja Nikić. - Moja majka je to odbila, a došljak je utrčao u dvorište, i uvukao Vlastimirku u kuću.

Kako je posle na suđenju priznao, Borivoje je Timku, najpre brutalno silovao. Onda ju je odvukao u drugu sobu i ošišao je, usput joj zabadajući ekser po glavi. Na kraju ju je zadavio.

- Komšinica je prolazila pored moje kuće i videla zatvorenu kapiju, i kazan za pečenje rakije u dvorištu - seća se Batica. - Odmah me je pozvala. Mislim da sam za nekoliko minuta, sluteći da se desilo nešto strašno, stigao u Ponor.

Na poternici

NA suđenju, gde je Borivoje pravosnažno osuđen na 17 godina zatvora, otkriveno je zašto nije pričao o sebi i nije imao lična dokumenta. Kako se ispostavilo, on je u Crnoj Gori silovao svoju sestru i ubio jednu devojku. Za njim je bila raspisana poternica, a on je pobegao u Srbiju.

Komšinica ga je čekala na ulazu u selu, a onda su ugledali Borivoja kako ide ka njima. Rekao im je: "Upravo idem od Timke", što je Batici bio signal da se "stvori" ispred svoje kuće.

- Preskočio sam ogradu i ušao u kuću - i dalje je u šoku Nikić. - U prvoj prostoriji sa vrata sam na zidu video tragove krvi. Na krevetu, koji je bio prekriven jorganom, ugledao sam beživotno telo majke. Bila je u lokvi krvi.

Nakon uviđaja, koji je trajao celu noć, zaključak je bio nedvosmislen - Vlastimirka je bila silovana, ošišana, ubadana ekserom po glavi i - zadavljena!

- Borivoje je pobegao, ali je pronađen sutradan - nastavlja ovu do sada neispričanu priču Batica. - Na suđenju je priznao sve, ali je kazao da je bio pijan. Rekao je, doslovce: "Timka je bila dobra, nisam hteo nju da ubijem, već drugu ženu..."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)