JATACI UBICU SAČEKALI U JAKOVU? Policija pronašla DNK i pregledala snimke - detalji hašenja ubica Bojana Mirkovića

E. H.

22. 11. 2020. u 09:22

OPERATIVCI beogradske policije u subotu ujutru su u okolini glavnog grada priveli osumnjičene, koji se dovode u vezu sa brutalnim ubistvom Bojana Mirkovića (34).

ЈАТАЦИ УБИЦУ САЧЕКАЛИ У ЈАКОВУ? Полиција пронашла ДНК и прегледала снимке - детаљи хашења убица Бојана Мирковића

Foto: Tviter

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, a identitet će biti saopšten u nedelju kada će biti saslušani u Vušem javnom tužilaštvu. Mirković je usmrćen 12. novembra u garaži zgrade Jorgovan u Novom Beogradu pored "Delta sitija", a likvidaciju su zabeležile i kamere video-nadzora, što je, kako saznajemo, i pomoglo istražiteljima da uđu u trag osumnjičenima.

Prema nezvaničnim informacijama,hapšenje je usledilo posle analize snimaka, na osnovu kojih je delimično rekonstruisano kretanje egzekutora posle zločina, ali i pronalaska DNK.

- Ubica je pobegao biciklom i posle Belvila, gde je počinio zločin, kamera ga je "uhvatila" na savskom bedemu - navodi izvor "Novosti". - Bežao je u pravcu Surčina, a onda "nestao" u Jakovu. Tamo su ga sačekali jataci. Privedeno je nekoliko njih, a videćemo protiv koga će i za šta da im bude napisana krivična prijava. U toku su provere ko je od njih direktni počinilac.

PRIVEDENO

nekoliko osoba, proverava se ko je od njih počinilac

Kako su "Novosti" već pisale, ubica se do mesta zločina dovezao biciklom. Mirković ga je u jednom trenutku uočio i počeo da beži. Ovaj ga je, međutim, sustigao kod lifta i pucao. Beživotno telo pronašao je jedan od stanara zgrade, koji je, kada je parkirao auto u garaži i izašao napolje, osetio specifičan miris nalik barutu. Okrenuo se i ugledao mladića u lokvi krvi.

Sumnja se da je Mirković najnovija žrtva kriminalne grupe, koja već izvesno vreme organizuje likvidacije po srpskoj prestonici, a povezani su sa mafijaškim klanom iz Crne Gore.

Ovo je nedavno potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da se zna ko je "izvršio ubistvo" kod "Delta sitija" i da je u toku potraga za njim!

- Mislili su mnogi da je nemoguće da to otkrijemo - rekao je predsednik Vučić. - Zanimljivo je da su ovaj ubijeni, kao i onaj što je ubijen u "Ušću", imali značajne kontakte sa pojedinim ljudima iz državnih struktura. I tu će ta borba sa kriminalom biti najžešća, neće biti kratka, ali tu će se videti svi rezultati. Mirković je sahranjen u sredu na Bežanijskom groblju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)