SUD DONEO ODLUKU: Pritvor za osumnjičene za učešće u ubistvu u Belvilu!

Novosti online

22. 11. 2020. u 21:20

DANAS je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, povodom ubistava izvršenog dana 12.11.20. godine, u naselju Belvil nad oštećenim, a sada pokojnim Bojanom Mirkovićem, obavljeno saslušanje dva lica, B.K. i I.N.

СУД ДОНЕО ОДЛУКУ: Притвор за осумњичене за учешће у убиству у Белвилу!

Foto Tanjug

Sudija za prethodni postupak je obojici je večeras odredio pritvor.

Osumnjičeni su krivično delo, koje je kvalifikovano kao teško ubistvo na svirep i podmukao način iz člana 114 KZ, izvršili u saizvršilaštvu sa još jednim NN licem čija je identifikacija u toku.

Osumnjičeni su u periodu od početka novembra meseca do dana egzekucije, oštećenog pratili pomoću posebnog uređaja kako bi locirali njegovo kretanje, a sve to radi izvršenja krivičnog dela i likvidacije sada pokojnog Bojana Mirkovića koji je upucan sa najmanje osam projektila. Neposredni izvršilac je NN lice koje se nakon  izvršenja dela sa lica mesta udaljilo biciklom.

Podsetimo, Bojan Mirković ubijen je 12. novembra u popodnevnim časovima.

Njegovo ubistvo zabeležile su i kamere u garaži ove zgrade pored Tržnog centra "Delta siti". Uz pomoć video-zapisa rekonstruisano je, donekle, i kretanje napadača.

On se do mesta gde je izvršio zločin dovezao električnim trotinetom. Mirković ga je u jednom trenutku uočio i počeo da beži. Ovaj ga je, međutim, sustigao kod lifta i pucao.

Njegovo telo pronašao jedan od stanara zgrade, koji je, kada je parkirao auto u garaži i izašao napolje, osetio specifičan miris nalik barutu. Okrenuo se i ugledao mladića u lokvi krvi.

Mirković je sahranjen je 18. novembra u belom kovčegu, uz pojanje crkvenog hora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista