ODLUČIO DA PROGOVORI: Osumnjičeni za ubistvo u Rakovici za vreme policijskog časa ispričao šta se dogodilo kobne noći

S. J. M.

27. 11. 2020. u 17:32

FADIL Hrustić kojem se u Višem sudu u Beogradu sudi zbog ubistva Dejana Jeremića u martu u Rakovici za vreme policijskog časa, negirao je juče izvršenje krivičnog dela. On se u istrazi branio ćutanjem, a juče je izneo odbranu.

ОДЛУЧИО ДА ПРОГОВОРИ: Осумњичени за убиство у Раковици за време полицијског часа испричао шта се догодило кобне ноћи

Foto: Depositphotos

Ispričao je da je sedeo kod prijatelja Zorana Ćirilovića i popio šest piva. Zatim su krenuli napolje da kupe brzu hranu, kada su slučajno sreli Dejana Jeremića, koji ih je sa flašom rakije pozvao da sednu ispred prodavnice i popiju.

- Popio sam jednu plastičnu čašu rakije i hteo da idem kući, ali mi on nije dao - ispričao je Hrustić.

- Bio je ljut na neke Cigane, pa me je u jednom trenutku udario laktom u nos i usta i opsovao mater. Ja sam to prećutao, jer je bio jači i stariji od mene. Posle me je opet kad sam sedeo na klupi udario nogom u glavu. I Zoranu je pretio, jer je hteo da idemo, kad je video kako se ponaša prema meni i opsovao mu cigansku decu. Krenuli smo kući, a on je pošao sa nama.

Kad su došli do obližnje "Idee" Hrustić je ispričao da je Jeremić vukao Ćirilovića da se vrate do prodavnice da nastave da piju i pretio im je da će doći po noći i zaklati ih.

- Bio sam odmaknut i čuo sam Zorana kako me doziva. Kad sam se okrenuo video sam Jeremića kako ga davi sa leđa. Pritrčao sam da branim Zorana i rukom Jeremića tri puta udario u leđa. Onda sam otčao do Zoranove kuće da zovem njegove sinove. Kad smo se vratili neko je video Jeremića kako trči ka mostu, pa smo svi potrčali za njim. Stigao sam poslednji i video da je Jeremić preskočio ogradu mosta i držao se sa obe ruke. Ja sam ga tad udario rukom u levo rame i on je tom rukom pustio ogradu. Tad je Zoranov sin Oliver prošao pored mene, pa sam se okrenuo. Nisam video kad je oštećeni pao, samo sam čuo udarac. Pao je nakon pola minuta, ili možda manje posle mog udarca.

Hrustić je ispričao da je tad neko povikao "beži kući" i svi su se razbežali. On je kaže sve to vreme bio pod stresom, ljut i uplašen pa je zato i udario Jeremića, kojeg inače nije ranije poznavao i pobegao posle svojoj kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest