IMALE SU I PO 400 MUŠTERIJA MESEČNO! Novi detalji prostitucije u Šapcu, biznismeni strepe zbog seksualnih robinja

A. DELIĆ

30. 11. 2020. u 21:50

DA SU devojke iz kafane "Luna PP zvezda" u Majuru kod Šapca bile prave seksualne robinje, svedoči užasan podatak, koji je procurio iz istrage - imale su i do 400 klijenata mesečno.

ИМАЛЕ СУ И ПО 400 МУШТЕРИЈА МЕСЕЧНО! Нови детаљи проституције у Шапцу, бизнисмени стрепе због сексуалних робиња

Foto A. Delić

U "posetu" su im dolazili mahom biznismeni, zbog čega mnogi Šapčani ovih dana, navodno, ne spavaju dobro, strepeći da li će ih iz policije pozvati na saslušanje.

U noći između petka i subote, u "Lunu" (bivšu "Zlatnu gredu") upali su pripadnici jedinice Uprave kriminalističke policije iz Beograda i "na delu" zatekli četiri devojke starosti 18 do 25 godina sa trojicom klijenata. Akcijom je rukovodilo Više javno tužilaštvo u Šapcu, koje je u saradnji sa ovdašnjom Policijskom upravom, više od dva meseca istraživalo slučaj.

Uhapšeni su vlasnik objekta Velimir G. (57), njegova supruga Estera G. (49), inače državljanka Rumunije i njihov pomagač N. O. (41) iz Vladimiraca. Svima se na teret stavlja krivičnio delo trgovina ljudima, za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

- Na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom svo troje branilo se ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor - kaže, za "Novosti", Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu. - Tužilaštvo je u saradnji sa ovdašnjom policijom realizovalo hapšenje osumnjičenih, ali značajnu pomoć je pružila i UKP.

Zasad nije poznat identitet osoba zatečenih sa devojkama, ni šta su ispričali u policiji.

POLICIJI BILE VEZANE RUKE

O DEŠAVANjIMA u "Luni" znalo se i ranije, ali su policiji bile vezane ruke, jer su mogli samo prekršajno da gone prostitutke. Od skoro, "biznis" je prešao u nadležnost kriminalističke policije, odnosno grupe za seksualne i krvne delikte.

- Svi se sećamo godina kada bi u takve objekte upadala racija, a policajci jedino što mogu to je da proteraju žene preko najbliže državne granice sa Republikom Srpskom. Ali one se brzo vrate čamcem preko Drine - kaže naš sagovornik.

Po svoj prilici, oni bi mogli da posluže kao takozvani dobri svedoci, koje istražitelji poštede krivičnog gonjenja u zamenu za dragocene informacije.

- U "Luni" se čekalo na red, a od kada su uvedene zabrane rada zbog korone, dolazili su samo oni koji bi se najavili vlasnicima. Dve trećine klijenata se stalno vraćalo, a bilo je i onih koji bi se zaljubili, jer su "prodavačice ljubavi" zaista prave lepotice - priča naš sagovornik iz istrage, koji insistira na anonimnosti.

Foto Ilustracija

Tarifa za pola sata seksualnih usluga iznosila je 70 evra, a za sat 100 evra. Svraćali su i mnogi Majurci, koji su navodno, odvajali od usta samo da bi jednom mesečno mogli da vide svoje miljenice. Nije retkost da su šabački preduzetnici tamo odvodili poslovne partnere iz zemlje i inostranstva da ih "časte" nakon sklopljenih ugovora.

- Da su devojke bile robinje uopšte nije pitanje, ako se zna da su imale od pet do sedam poseta u toku dana - kaže naš sagovornik. - Stotine ljudi prolazilo je mesečno kroz postelju samo jedne devojke. Užasno je kada imate ćerku tih godina, pa vidite šta su ove mlade žene pretrpele.

REKLAMA NA INTERNETU

KAFANA "Zlatna greda" je, zbog loše reklame devedesetih godina, kada je bila poznata po prostitutkama iz Ukrajine i Moldavije, promenila naziv u "Luna PP zvezda", a ugostiteljske usluge reklamira i na Internetu. Na sajtu se može videti ponuda sa petnaestak dobro opremljenih soba sa kupatilima.

A upravo vlasnici objekta - Velimir i Estera imaju dve tek malo mlađe kćeri, koje su negde na studijama.

- Estera ili madam Stela, brinula se o zdravlju devojaka regrutovanih za prostituciju - kaže naš sagovornik iz istrage.

- One su veoma pažene i tretirane kao skupe mašine, što su i bile, jer je zarada zaista enormna. Kada sagledate slučaj sa ove sumorne strane, tek tada postaje jasno o kakvoj je teškoj eksploataciji reč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)