RASTA OSTAJE IZA REŠETAKA: Viši sud objasnio razloge za odluku o produživanju pritvora

Tanjug

01. 12. 2020. u 12:38

VIŠI sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor pevaču Stefanu Đuriću Rasti i B.L, kod kojih je početkom oktobra kada su uhapšeni, pronađen skank i kokain.

РАСТА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Виши суд објаснио разлоге за одлуку о продуживању притвора

Foto: N. Skenderija

Pritvor im je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogli da ponove krivično delo, precizirala je portparol suda Tatjana Tešić.

Na ovu odluku suda imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Protiv Đurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo - nedozovljena proizvođnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Istraga je u završnoj fazi i očekuje se da bude okončana nakon što u tužilaštvo stigne DNK veštačenje, a onda sledi odluka o optužnici.

Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nalon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu nije poverovalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade