NASTAVLJA SE SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU: Neuropsihijatri danas svedoče o psihičkim traumama maloletne žrtve

J. Ćosin

16. 12. 2020. u 08:20

SASLUŠANjEM neuropsihijatara koji su veštačili žrtvu, danas će pred Višim sudom u Nišu biti nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) iz Malče optuženom za otmicu i svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice.

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ МАЛЧАНСКОМ БЕРБЕРИНУ: Неуропсихијатри данас сведоче о психичким траумама малолетне жртве

Malčanski berberin / Foto: J. Ćosin

Prethodno su svoj nalaz i mešljenje dali i sudsko medicinski veštaci koji su izjasnili pred sudom o fizičkim povredama koje je maloletnica zadobila tokom devet dana zatočeništva, provedenih po planinama i napuštenim seoskim kućama, a danas bi neuropsihijatri trebalo da se izjasne o uticaju preživljene traume na njenu psihu.

U daljem toku današnjeg suđenja  i tužilaštvo i odbrana imaće mogućnost da iznesu predloge za izvođenje još nekih dokaza. O njihovim predlozima, ako ih bude bilo, odlučiće predsedavajući sudskog veća. Ukoliko ne bude novih dokaznih predloga, sud bi mogao da zakaže iznošenje završnih reči što je poslednji korak do prvostepene presude.

Jovanović, poznat i po nazivu Malčanski berberin zbog toga što je svoje žrtve šišao, dvanaestogodišnju devojčicu oteo je 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu na putu do škole, svega nekoliko meseci po izlasku iz zatvora gde je robijao zbog ranijih otmica i silovanja. Njegovo puštanje na slobodu još tada je uznemirilo meštane Malče, ali i čitavog niškog kraja, zbog mogućnosti da bi mogao da ponovo delo za koje je već dva puta robijao, ukupno 22 godine, a ispostavilo se da je zabrinutost bila sa razlogom. Čim se ukazala mogućnost, oteo je novu žrtvu. Uhvaćen je 5.januara na seoskom grobljuu Malči, u blizini porodične kuće.

Malčanski berberin bi mogao da bude prvi u Srbiji osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)