SASLUŠANE DVE ŽENE ZBOG PODVOĐENJA MALOLETNICE: Negirale su izvršenje krivičnih dela zbog kojih je Beograd zgrožen

S. J. M.

16. 12. 2020. u 15:38

САСЛУШАНЕ ДВЕ ЖЕНЕ ЗБОГ ПОДВОЂЕЊА МАЛОЛЕТНИЦЕ: Негирале су извршење кривичних дела због којих је Београд згрожен

Foto: Depositphotos

DANAS je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu obavljeno saslušanje J.N. i Đ.N. koje se terete za dva krivična dela Trgovina ljudima iz člana 388 KZ.

Pored J.N. i Đ.N. krivičnom prijavom su obuhvaćena još tri lica koja se nalaze na izdržavanju kazni zatvora po ranijim osudama, a koji su saizvršioci u delu. NJima se stavlja na teret da su dve oštećene, od kojih je jedna bila maloletna, eksploatisali i predavali različitim klijentima radi pružanja seksualnih usluga, pri čemu su sav novac zadržavali za sebe, a oštećene u stanju zavisnosti držali stalnim obezbeđivanjem narkotika. Pored toga, sumnja se da su oštećenima, kada nisu pruzale seksualne usluge, ograničavali kretanje vršenjem stalnog nadzora i uskraćivanjem komunikacije sa njihovim porodicama i drugim licima, tako što su ih držali zaključane u stanu koji su koristili.

Oštećene se sumnjiče da su seksualne usluge pružale za novac u iznosu od 1000 do 3.5000 dinara i da su pored čestog fizičkog zlostavljanja koje su vršili nad oštećenim licima, u određenim situacijama na sebe morale da preuzimaju i odgovornost da su izvršioci krivičnih dela koja su vršili osumnjičeni, a koji su navodno od ranije poznati kao izvršioci krivičnih dela protiv imovine.

Saslušanje preostala tri osumnjičena izvršioca, koji se nalaze na izdržavanju kazni zatvora, biće obavljeno u narednom periodu, nakon čega će biti ispitane oštećene, dok je odlučivanje suda o predlogu za pritvor u toku. 

One su negirale izvršenje krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)