OSUMNJIČENI SILOVATELJ UZ KAUCIJU NA SLOBODI: Osnovni sud u Modriči odbio predlog za jednomesečni pritvor

O. M.

25. 12. 2020. u 12:15

OSNOVNI sud u Modriči odbio je predlog za određivanjem jednomesečnog pritvora Z. F. (24) iz Vukosavlja, osumnjičenom za silovanje 18-godišnjakinje iz Šamca, i odredio mu meru jemsta od 10.000 maraka.

ОСУМЊИЧЕНИ СИЛОВАТЕЉ УЗ КАУЦИЈУ НА СЛОБОДИ: Основни суд у Модричи одбио предлог за једномесечни притвор

Foto: Pravosuđe.ba

U Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju navode da je pritvor predložen zbog opasnosti od bekstva osumnjičenog, s obzirom na to da Z. F. živi i radi u inostranstvu sa izdatom radnom dozvolom. U Tužilaštvu su smatrali da bi puštanjem na slobodu mogao napustiti BiH, čime bi postao nedostupan pravosudnim organima. Međutim, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Modriči ocenio je da nema osnova za pritvaranje Z. F. i kao alternativna mera određeno je jemstvo od 10.000 KM.

U Tužilaštvu navode da se osumnjičenom Z. F. na teret stavlja da je 20. decembra oko 17.10 časova svojim vozilom dovezao 18-godišnju žrtvu na benzinsku pumpu u okolini Šamca, u sklopu koje se nalaze prenoćišta.

- Upotrebom sile žrtvu je prinudio na obljubu i tri puta je silovao - navode u OJT Doboj.

Devojka je silovanje prijavila 21. decembra Policijskoj stanici u Šamcu, navodeći i identitet napadača kojeg je ubrzo pronašla i uhapsila policija iz Modriče. Kako saznajemo radi se o mladiću koji živi i radi u Nemačkoj i povremeno dolazi u BiH. Njih dvoje su se poznavali iz viđenja. Međutim, zadnjih šest meseci su često komunicirali preko društvenih mreža. U tim kontaktima dogovorili su sastanak kada on dođe u BiH. Osumnjičeni je nakon toga devojku odvezao do benzinske pumpe. Prvi rezultati istrage ukazuju da devojka nije pristala da s njim ima seksualni odnos, već da je na to bila prisiljena.

- On je tu iznajmio sobu i uspeo da je namami unutra tako što je od nje uzeo mobilni telefon. Potom ju je pod pretnjom uveo u sobu i silovao, da bi se nakon svega odvezao Audijem, nemačkih registarskih oznaka - navodi izvor blizak istrazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili