CRNA ISTORIJA SE PONAVLJA: Pre gotovo tri godine U Nišu su stradale sestre Milica i Marija - za sve je kriva brza vožnja

J. ĆOSIN

05. 01. 2021. u 09:29

U NIŠU se sinoć dogodila strašna saobraćajna nesreća u kojoj su stradale dve osobe.

ЦРНА ИСТОРИЈА СЕ ПОНАВЉА: Пре готово три године У Нишу су страдале сестре Милица и Марија - за све је крива брза вожња

Foto: Depositphotos

Život su, nažalost, izgubile dve osobe, dvanaestogodišnji dečak Andrej P. i Dejan Ilić, predsednik Povereništva sindikata "Sloga" za jug Srbije.

Dečak je nepsoredno pre tragedije otišao da kupi punjač, ali ga dugo nije bilo, pa je majka krenula da ga traži, a na kraju njegov nestanak prijavila policiji.

Prema izjavama očevidaca, „audi“ se Bulevarom Medijana kretao iz pravca tržnog centra „Stop šop“ kada je skrenuo sa kolovoza i pokosio pešake.

Slična nesreća, u kojoj su stradale tri osobe u Nišu se dogodila 1. aprila 2018. godine.

Pre gotovo tri godine u tom gradu ugašena su dva mlada života, kada je Stojan Sokolov automobilom naleteo na sestre Milicu i Mariju koje su tada imale 27 i 24 godina.

Kobnog dana, sestre su se vraćale s porodičnog ručka kod tetke. Kako je njihovom ocu Slobodanu ispričala komšinica koja radi u salonu prekoputa mesta na kom se dogodila nesreća, devojke su čekale autobus i pokušale su da pobegnu kada su videle da će na njih naleteti auto.

- Nisu imale gde da pobegnu. Auto je išao neverovatnom brzinom i nisu uspele da se sklone. Doktor je odmah rekao da Milici nema spasa, ali smo se nadali da će se makar Marija izvući. Ceo Klinički centar digao se na noge da spase moju Mariju, međutim, nije ona mogla da ostavi sestru. Ovo jeste najveća tragedija za našu porodicu, ali i za samu državu, jer su moje ćerke imale mnogo toga da joj pruže. Bile su najbolji studenti, osvajale sve moguće nagrade - neutešan je otac Slobodan.

U nesreći u Knjaževačkoj ulici tada je poginuo i Svetislav Tonić (81) koga je vozač "opela" pokosio dok je vozio bicikl. Tom prilikom teže je povređen i sam Nikolov.

Nikolov je po zanimanju profesionalni vozač, a prekršio je brojne saobraćajne propise, što je takođe otežavajuća okolnost, kao i činjenica da je vozio pijan, brzinom većom od dozvoljene kroz gusto naseljeni deo grada.

On je 2019. godine osuđen u Višem sudu na 11 godina zatvora.

On je oglašen krivim da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer se nije pridržavao saobraćajnih propisa, usled čega je došlo do smrti tri osobe.

Kako su tada pričali njihovi roditelji, Milica je završila master na psihologiji, a Mariji je ostalo još nekoliko ispita do kraja. Milica je bila na šestomesečnoj praksi u Diseldorfu, koju je stipendirala država, dok je Milica konkurisala za praksu u Štutgartu i bila prva na listi. Njihov brat od strica kaže da su, pored toga, bile i vatreni navijači Partizana, išle na utakmice, slikale se sa fudbalerima...

- Ćerke su mi rekle "Mama, kad završimo master, idemo u inostranstvo". Dala sam im blagoslov da idu, da putuju, da žive i prožive, da vide svet. Svako putovanje su zajedno isplanirale i na ovo poslednje odoše zajedno, odvede ih neplanirano zla sudbina. Da je sreće, da ste danas došli da pišete o njihovim uspesima - listajući albume sa slikama, pričala je tada za "Novosti" kroz suze Zora Petrović, majka ove dve devojke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)