NEKA DOĐE DA VIDI DEJANOVU DECU: Strašna ispovest Dragana koji je igrom slučaja izbegao smrt na niškom bulevaru

J. ĆOSIN

07. 01. 2021. u 20:46

NIŠLIJA Dejan Ilić (48) koji je poginuo 4. januara u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Medijana, kada ga je na trotoaru vozilom "audi" pokosio Beograđanin Nemanja S. (19), sahranjen je u sredu na Vrežinskom groblju.

НЕКА ДОЂЕ ДА ВИДИ ДЕЈАНОВУ ДЕЦУ: Страшна исповест Драгана који је игром случаја избегао смрт на нишком булевару

Foto Privatna arhiva/ J. Ćosin

Među onima koji su ga ispratili na poslednji počinak bio je i njegov prijatelj Dragan Ognjanović, koji je čudom preživeo tragediju, dok je sa Dejanom šetao Bulevarom. Tom prilikom nastradao je i Andrej Prekljušaj (12) koji se u trenutku nesreće nalazio nekoliko desetina metara iza njih.

- Malom Andreju dugujem svoj život. Tužno je reći, da nije bilo njega i mene bi danas sahranili kraj mog prijatelja. Taj koji je došao u Niš da pokaže svoj automobil, leteo je ka nama. Moj pokojni prijatelj, brat moj, i ja bili smo ispred ovog malog mučenika. Kada je njega udario, puklo je, pa sam se okrenuo i video da se auto kreće bočno prema meni.

Pomislio sam da je to za mene kraj. To dete je stradalo i tako meni spaslo život. Moj prijatelj je doživeo istu sudbinu, i od tog trenutka meni srce puca...

Vozač se branio ćutanjem

OSUMNjIČENOM za izazivanje nesreće Nemanji S. određen je pritvor nakon što je u sredu saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, gde se, kako je saopšteno, branio ćutanjem. Na teret mu se stavlja da je vozeći "audi 6", usmrtio dečaka, a da je zatim od posledica povreda preminuo i Dejan Ilić. Protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Suze mi ne prestaju. Neprestano sam pod jakim lekovima, ali je sve uzalud, duša hoće da mi eksplodira - potresnim glasom priča Ognjanović.

Kako kaže, Dejan mu je bio više od prijatelja, bili su nerazdvojni godinama, zajedno su šetali i pravili planove za sebe i svoje porodice.

- Prijatelj nije prava reč da bi se opisao moj odnos sa Dejanom, jer smo bili mnogo više.

Tri naše kuće u tom naselju žive kao jedna porodica. Recite mi ako znate da postoje još neke komšije koje se ne pozdravljaju svakog dana sa "dobar dan", već zagrljajem i poljupcima. Iza Dejana je ostalo troje dece, najmlađe ima samo šest godina. Kako njemu da objasnimo da oca više neće videti. Kakav stručnjak može tom detetu da ublaži bol, da mu zameni oca, da mu pomogne da odraste. Voleo bih da otac tog vozača dođe u njihovu kuću, da posedi samo pet minuta i da vidi šta je rezultat njegove odluke da sinu kupi kola od 250 "konja" - nastavlja Ognjanović.

Kaže da je 36 godina profesionalni muzičar, da se radovao što su Dejanova deca na pragu ženidbe i udadbe, da se nadao da će se sa njim veseliti:

- Svi naši planovi su pali u vodu, pred očima mi je samo slika poslednjih trenutaka moga prijatelja, umro mi je pred očima... Ništa nisam mogao da učinim za njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)