TUGA U NIŠU: Sahranjen mali Andrej (12) kog je "audi" pokosio na trotoaru (FOTO)

J. Ćosin

08. 01. 2021. u 12:30

DUŠO naša, živote naš. Mamino dete, dobrice, pametnice... Još se nadamo da ćemo se sresti na nebu, gde ti sada uživaš u Božjem kraljevstvu u tatinom krilu. Zato, ne kažemo ti zbogom, već doviđenja anđele naš! Obećavamo ti, bićemo zajedno u duhu, povezani u molitvi, posećivaćemo te...

ТУГА У НИШУ: Сахрањен мали Андреј (12) ког је ауди покосио на тротоару (ФОТО)

Foto: J.Ćosin

Sveća će goreti na tvom grobu, jer u nama živi nada u večnost. Sve se promenilo u jednom tamnom času, kada si izašao iz kuće, put se prekinuo i promenio ti smer. Ne da se vratiš ka nama, već da kreneš putem prema večnosti. Počivaj u miru anđele naš i znaj da te volimo. Do našeg ponovnog susreta na nebu i večnosti kojoj se nadamo.

Ovim rečima porodica se u petak oprostila od Andreja Prekljušaja (12), koji je stradao 4. januara kada je na njega, dok je išao pešačkom stazom na niškom Bulevaru Medijana, "audijem" naleteo Nemanja S. (19) iz Beograda, koji je najverovatnije izgubio kontrolu nad vozilom, pri izuzetno velikoj brzini.

Beli krst, beli kovčeg, bele ruže i nepregledna kolona ljudi na Novom groblju u Nišu, na večni počinak ispratila je učenika šestog razreda, sina jedinca - dvanaestogodišnjaka, čiji je život ugašen u trenutku, dok se vraćao iz tržnog centra gde je te večeri krenuo da kupi punjač za mobilni telefon. Dok je trotoarom išao prema kući, na njega je autom, s leđa, naleteo Nemanja, vozeći, prema rečima očevidaca, možda i trostruko brže od dozvoljene brzine. Policija je telo našla dvadesetak metara dalje, prebačeno preko ograde niškog "Vodovoda", visoke dva metara.

Posle opela, pročitana su pisma biskupa Stanislava Hočevara, vladike niškog Arsenija, kao i gradonačelnice grada na Nišavi Dragane Sotirovski, a zatim je tužna povorka krenula ka grobnom mestu gde će počivati dečak koji je stradao nepažnjom drugih.

Njegova majka Aleksandra, koja ga je te kobne večeri očajnički tražila bulevarom u kojem se nesreća dogodila, i u kojoj je pokošen i Dejan Ilić (48), zanemela je od bola. Pre tri godine izgubila je i supruga, koji je preminuo u snu, a u petak, na ispraćaju svog čeda, svog jedinca, nije izustila ni glasa. Samo je nemo gledala u beli kovčeg.

NOVI PROTEST

NIŠLIJE će, prema najavama na društvenim mrežema, u subotu u 15 časova nastaviti protest povodom ove nesreće, koja je, kako smatraju, bila epilog višemesečnog "divljanja" mladih na ovom putu. Jedan protest već je održan 5. januara na mestu nesreće, kada su okupljeni građani skrenuli pažnju na slabu bezbednost na ovoj deonici, uz apel da se tome stane na put. "Dve godine zatvora za vožnju preko 100 kilometara na sat", pisalo je na protestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!