DVA SUĐENJA ZBOG SILOVANJA ISTOG DEČAKA: Maloletnik preživeo horor - drugi put obljubljen po povratku sa psihijatrijskog lečenja!

V.Đ.

11. 01. 2021. u 07:26

NA suđenju N. S. (21) iz okoline Kladova, koji se tereti da je pre dve godine više puta silovao dečaka, tada trinaestogodišnjaka, veštaci su se izjasnili da je počinilac u trenutku izvršenja zločina bio na intelektualnom nivou mladića od 17, a žrtva deteta od 10 godina.

ДВА СУЂЕЊА ЗБОГ СИЛОВАЊА ИСТОГ ДЕЧАКА: Малолетник преживео хорор - други пут обљубљен по повратку са психијатријског лечења!

Foto: Depositphotos

Međutim, njihov nalaz su osporili stručni savetnici, psiholog i psihijatar, uz obrazloženje da je nalaz veštaka manjkav, nejasan i nedorečen. Zbog toga sada Viši sud u Negotinu treba da odluči da li će prihvatiti ili odbiti nalaze i naložiti novo veštačenje, koje treba da pokaže i da li bolesni dečak spada u kategoriju nemoćnih lica. U tom slučaju, umesto maksimalnih pet, N. S. bi mogao biti osuđen na najmanje 10 godina zatvora.

Žrtva silovanja ima tri dijagnoze psihičkog poremećaja i više puta je stacionarno lečen u specijalizovanim ustanovama. Njega je, uz primenu sile, podmetanja grlića slomljene flaše pod grlo i pretnjom da će mu pobiti porodicu, obljubio i komšija D. S. (38). A on je, kako je ustanovljeno 2018, silovao i jednog devetogodišnjaka iz susednog sela, zbog čega je pravosnažno osuđen na 13,5 godina zatvora.

Kada se dečak vratio sa lečenja iz Beograda, obljubio ga je i N. S., kome se sada sudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni