KONTIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Osumnjičeni za prebijanje mladića negirao krivicu i tvrdio da je prvi napadnut

Lj.P.

12. 01. 2021. u 13:37

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Novom Sadu nastavlja se istraga protiv Nikšićanina Ivana Kontića (30) osumnjičenog da je prebijanjem, letos u Novom Sadu pokušao da ubije Miljana M. (28) iz Beograda. Naime, ovo tužilaštvo je, kako je rečeno "Novostima", rešenjem odbilo zahtev Kontićevih branilaca podnet decembra prošle godine za izuzeće postupajućeg zamenika VJT, smatrajući da je neosnovan.

КОНТИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Осумњичени за пребијање младића негирао кривицу и тврдио да је први нападнут

Foto: MUP/Printscreen

Prilikom saslušanja u tužilaštvu 11. decembra 2020. godine, Kontić je, kako saznajemo, negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut. Odgovarajući na pitanja u vezi sa sumnjama za koje se tereti, on je tvrdio da je snimak sa nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja.

Kontić je tada još istakao da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i što mu se stavlja na teret.

VIDEO SNIMAK

BEOGRAĐANIN Miljan M. je pretučen 24. avgusta 2020. godine, a uznemirujući video- snimak onoga što se te večeri dogodilo u Jevrejskoj ulici, osvanuo je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije. Miljan M. je sa povredama završio u bolnici, dok je osumnjičeni Kontić napustio Novi Sad i pobegao u Crnu Goru.

Njegovi branioci, advokati Zora Dobričanin Nikodinović i Dejan Bugarski su tražili izuzeće postupajućeg zamenika tužioca, a objašnjavajući takav potez, advokat Bugarski je tada kazao da je reč o zaštiti prava njihovog klijenta na nepristrasno i pravično suđenje.

-Nakon iznete odbrane i analiza svih ostalih činjenica i dokaza u dosadašnjem postupku, jasno je da pravna kvalifikacija ne odgovara činjeničnom stanju - kazao je Kontićev branilac Bugarski i dodao da će to odbrana u daljem postupku i dokazati.

Kontiću je produžen pritvor do 5. februara, u kom se nalazi od početka decembra kada je izručen iz Crne Gore. Pred sudijom za prethodni postupak, kojem je tada bio priveden, navodno je rekao da nije pobegao i da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega i da je tamo saznao da se za njim traga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela