NIŠTA SE NE ZATAŠKAVA: Policija demantuje pisanje pojedinih medija o nesreći u Nišu

J. Ć.

12. 01. 2021. u 21:08

OTAC uhapšenog N. S., koji se sumnjiči da je 4. januara autom udario i usmrtio dva pešaka dok su hodali trotoarom, nikada nije radio u policiji, pa samim tim nije mogao da bude ni načelnik smene operative kako su to objavili neki mediji - saopštili su, između ostalog, iz Policijske uprave u Nišu.

НИШТА СЕ НЕ ЗАТАШКАВА: Полиција демантује писање појединих медија о несрећи у Нишу

Uviđaj na mestu nesreće

U saopštenju, kojim se demantuje pet neistina plasiranih u javnosti, dalje se navodi da osumnjičeni za saobraćajnu nesreću u Nišu ima redovnu, a ne probnu vozačku dozvolu, i da su sa njim u autu bile dve maloletne osobe, a ne kako je objavljeno tri osobe, koje su policajci saslušali. Svedok udesa bio je u bolnici i zato nije odmah ispitan. Iz policije navode i da se slučaj ne zataškava i istovremeno apeluju na građane da ne iznose laži i time zloupotrebljavaju tragediju i koriste je za političke obračune i jeftine političke poene.

Iz policije su, takođe, saopštili da je nakon odluke ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da se sprovede pojačana kontrola saobraćaja na teritoriji Niša, tokom prva 24 časa procesuiran čak 101 saobraćajni prekršaj, da su sačinjena 83 prekršajna naloga i podneto 18 zahteva za prekršajni postupak.

Tako je vozač star 22 godine, koji je svojim automobilom marke BMV po Nišu, vozeći 146,9 kilometara na čas i prošao kroz crveno svetlo, kažnjen ekspresno u prekršajnom postupku sa 150.000 dinara, zabranom upravljanja vozila B kategorije godinu dana i 21 kaznenim poenom. U hitnom prekršajnom postupku kažnjen je i bugarski državljanin koji je vozio sa 2,18 promila alkohola u krvi i koji je dobio 30 dana zatvora i kaznu od 120.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri