SINIŠA BRANKOVIĆ PRIZNAO ZLOČIN: Jezivi detalji sa susđenja za ubistvo Vinke Stojanović

J. ĆOSIN

16. 01. 2021. u 09:40

PRIZNAJEM da sam ubio komšinicu Vinku Stojanović (69), ne mogu to da poreknem - izjavio je juče, na glavnom pretresu, pred Višim sudom u Nišu Siniša Branković (51), iz sela Radenkovac kod Sokobanje, koji se tereti da je ovaj svirepi zločin počinio 7. maja 2020. iz bezobzirne osvete jer ga je sada pokojna žena navodno prijavila za krađu šume, zbog čega se protiv njega vodi postupak pred aleksinačkim Osnovnim sudom.

СИНИША БРАНКОВИЋ ПРИЗНАО ЗЛОЧИН: Језиви детаљи са сусђења за убиство Винке Стојановић

Foto V. Đ./Privatna arhiva

On je, kako je ustanovljeno, nakon rasprave sa žrtvom, dohvatio kuhinjski nož i ubo je devet puta u glavu i vrat, udarao je i čašom, a zatim joj uvrtao vrat sve dok nije preminula.

Siniša je na saslušanju pred sudom priznao zločin, osim što je osporio da je starici zavrtao vrat.

- Tog dana sam otišao kod Vinke da sadimo pasulj i da im očistim sobu, jer smo se pomagali. Njen sin Boban je otišao u Sokobanju poslom, pa sam njegovu majku zatekao samu.

SIN TRAŽI DOŽIVOTNU KAZNU

VIDNO uzbuđen, Vinkin sin Boban slušao je detalje majčinog stradanja, i za svog nekadašnjeg prijatelja zatražio doživotnu kaznu.

- Otac ga je isterao iz kuće zbog pijanstva, pa smo ga mi prihvatili. Spavao je sa mnom u krevetu...

Moja majka sa njim nije imala nikakav emotivan odnos da bi to bio razlog da je napadne, zaista ne znam šta ga je snašlo. Šta god bilo, on ne sme da se ponovo nađe na slobodi. Nasilnici koji siluju i ubijaju ne smeju da imaju pravo na to - kazao je Stojanović.

Pre dve godine ona me je tužila za neku šumu, iako nije njena, pa smo se tog dana oko toga posvađali. Popili smo po dve-tri rakije, a oko 22 sata opet smo se oko toga dohvatili. Ona mi je kazala da sam pijana stoka, što me je mnogo uvredilo. Uzeo sam nož, koji mi se našao pri ruci i počeo da je udaram njime u predelu vrata dok je sedela na krevetu, pa sam dohvatio staklenu čašu i udarao je po glavi. Ona se branila, ali je bila slabija od mene.

Kada je prestala da se pomera, okrenuo sam je na stomak i otišao kući da spavam. Ne znam zašto sam to uradio, jednostavno se desilo - ispričao je Branković.

Na suđenju je saslušana i veštak psiholog Emilija Nikolić, koja je objasnila da Branković nije psihopata, ali da je usled dugogodišnjeg konzumiranja alkohola kod njega došlo do gubitka kontrolnih mehanizama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)