NASTAVLJA SE SUĐENJE NEĐELJKU ĐUROVIĆU: Veštaci procenili da je bio opijen, biće saslušani i policajci

Novosti online

18. 01. 2021. u 10:26

U VIŠEM sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Neđeljku Đuroviću (31), koji je optužen da je 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu ubio studenta Miloša Mileusnića (24).

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ НЕЂЕЉКУ ЂУРОВИЋУ: Вештаци проценили да је био опијен, биће саслушани и полицајци

Foto privatna arhiva

Danas bi trebalo da budu saslušani policajci koji su vodili Neđeljka na mesto ubistva.

U sud su stigli Milošev otac, Goran Mileusnić, i Miloševi prijatelji, kao i majka optuženog Đurovića.

Na prethodnom ročištu, koje je održano 24. decembra 2020. godine, veštak Branko Mandić je procenio da je u noći ubistva Đurović bio u stanju lake opijenosti, a na osnovu Đurovićevog iskaza da je popio 5 do 6 pelinkovaca. Mandić smatra da je u pitanju jednostavna alkoholna opijenost, a ne i alkoholisanost.

Izvršen je i uvid u iskaze ranije ispitanih svedoka.

Đurović je u februaru prošle godine, na početku suđenja, negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru nasmrt izbo nožem Mileusnića, studenta iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Početkom jula prošle godine na suđenju, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Ðurovića, dok je na sečivu pronađen trag Mileusnićeve krvi.

Đurović je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)