EPILOG ZLOČINA U MIŠLJENOVCU: Prvooptuženom Dejanu Stanojeviću kazna sa 30 smanjena na 20 godina zatvora

D.N.

18. 01. 2021. u 12:45

APELACIONI sud u Kragujevcu pravosnažnom presudom smanjio je prvostepenu kaznu sa 30 na 20 godina zatvora za Dejana Stanojevića (50) iz Mišljenovca, optuženog za ubistvo Saše Stokića (49) iz istog sela.

ЕПИЛОГ ЗЛОЧИНА У МИШЉЕНОВЦУ: Првооптуженом Дејану Станојевићу казна са 30 смањена на 20 година затвора

Foto: D. N.

Drugoj dvojici optuženih, Danijelu Stanojeviću (36) i Dejanu Stojkoviću (23) potvrđene su prvostepene presude Višeg suda u Požarevcu, kojima su oni osuđeni na 20, odnosno na sedam godina zatvora. Ubistvo za koje su njih trojica bila optužena izvršeno je 11. oktobra 2018. godine, iz bezobzirne osvete. Plan o premlaćivanju optuženi su doneli jer je pokojni Saša, nakon jedne svađe, pretukao Danijelovog oca. Zbog toga je on sa stricem Dejanom odlučio da se osveti, a poveli su i Stojkovića, kojeg je Saša, takođe, jednom prilikom pretukao. Stric i sinovac pretukli su Sašu drvenom motkom, u njegovom krevetu, i naneli mu višestruku frakturu lobanje, usled koje je preminuo na licu mesta. Dok su ga oni tukli, Dejan Stojković je osvetljavao prostoriju mobilnim telefonom, jer je u kući isključena struja. Nekoliko dana kasnije, u krevetu je pronađeno Sašino beživotno telo. U prvi mah mislilo se da je umro prirodnom smrću, ali je obdukcija pokazala da je usmrćen udarcima motkom, koja je kasnije nađena u blizini.  Nakon hapšenja i određivanja pritvora, osumnjičeni su priznali delo za koje se terete i izrazili kajanje, jer su, kako kažu, imali nameru samo da pretuku Sašu, a ne i da ga ubiju.


PORODICA

Pokojni Saša rodom je iz Šapina, a u Mišljenovcu je živeo u kući svog tasta i tašte. Zbog njegovog nasilničkog ponašanja, oni su se iselili u drugu kuću u selu, supruga se preudala u Kučevu, dok su njihovi sin i ćerka odrasli u hraniteljskim porodicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade