"NOVOSTI" SAZNAJU: Milutin Jeličić Jutka zatražio odlaganje zatvorske kazne

S. Babović

18. 01. 2021. u 13:46

MILUTIN Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus koji je pred Osnovnim sudom u Kruševcu pravosnažno osuđen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, zatražio je odlaganje izvršenja kazne iz zdravstvenih razloga, saznaju „Novosti“.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Милутин Јеличић Јутка затражио одлагање затворске казне

Foto: S Babović

Jutka je, da podsetimo, pravnosnažno osuđen u slučaju, gde je oštećena bila njegova bivša saradnica Marija Lukić i prema odluci Osnovnog suda u Brusu, koji je mesno nadležan za sprovođenje same kazne, na izdržavanje je trebalo da se javi 20. januara i to u Okružni zatvor u Kruševcu.

Nepravosnažna presuda doneta je 10. avgusta, a izlaganje po oglašenim žalbama 9. oktobra prošle godine. Presuda je oglašena pravosnažnom u novembru, a onda je postala i izvršna.

Foto: S. Babović

Zgrada Okružnog zatvora u Kruševcu

Punomoćnik oštećene Marije Lukić, advokat Borivoje Borović ranije je predočio za „Novosti“ da bi se Jutkin boravak iza rešetaka eventualno može odložiti usled zdravstvenog stanja, budući da je osuđeni i ranije bio sklon odlaganjima.

Tek sada se čeka odluka Osnovnog suda u Brusu, ali Jeličić može proslediti molbu i sudskoj instanci u Kruševcu, gde je svojevremeno i preseljeno suđenje iz Brusa po odluci Vrhovnog kasacionog suda.

Kruševačka policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv Jutke u kojoj je bilo obuhvaćeno sedam žena još marta 2018. godine. Tužilaštvo je pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić.

Suđenje pred Osnovnim sudom u Brusu pratile su brojne kontraverze, uključujući i izbacivanje ekipe “Novosti” iz sudnice. Na presudu po kojoj je Jutka osuđen za nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uzmerivanje, odnosno slanje SMS poruka, žalbu su oglasile i Osnovno javno tužilaštvo, kao i odbrana: najpre jednom žalbom, a potom, u avgustu i dopunom žalbe. Kruševačko tužilaštvo tražilo je jedinstvenu zatvorsku kaznu od sedam meseci.

ODBORNIK

Jutka je, da podsetimo,bio skoro 20 godina odgovoran za vlast u Brusu,a u međuvremenu je izgubio na lokalnim izborima.U Skupštini ima 7 odbornika sa liste GG “Za moderan Brus”, čiji je bio nosilac,a i njemu,lično, potvrđen je mandat u avgustu.SNS u parlamentu ima 16 mandata, SPS-JS-3,dva mandata ima GG “Za Brus”, a jedan-PUPS.

Oštećena Marija Lukić bila je decidna predu sudom u tvrdnji da je u to vreme pretpostavljenom Jeličiću davala do znanja kako ne želi da ima intimne odnose sa njim kako bi napredovala u karijeri.

- Trudila sam da se svaki put kada znam da će doći u stranačku kancelariju pozovem nekoga da bude sa nama, a on je na sve načine pokušavao da me ljubi, grli, stavljao mi je ruku na nogu, na butinu, zavlačio ruku ispod suknje, svaki put sam pokušavala da se odbranim, u prepisci sam mu jasno stavljala do znanja da ne želim da budem s njim - iznela je Marija Lukić na suđenju.

Foto: S. Babović

 

- Sve sam svima oprostila, ali ne bi oprostila društvu ako se ne osudi ovakvo ponašanje. Nije ovo bilo samo suđenje za mene, već traženje pravde za sve ćerke, sestre, majke!

Osnovni sud je u celosti prihvatio iskaz Marije Lukić kao verodostojan, a sud je uzeo u prvostepenom odlučivanju u obzir i da Jutka već ima uslovne osude. Osuđeni je, međutim, do kraja tvrdio da mu je sve namešteno.

- Ništa nije tačno kako se navodi u optužnom predlogu! - rekao je Milutin Jeličić prilikom svoje završne reči.

- To je još jedno političko pakovanje. Ona je mene u stvari seksualno uznemiravala!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili